2019-07-15 22:09:25
Φωτογραφία για Παραιτείται από υπουργός Άμυνας η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Έχει προταθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -

Θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους 374 από τα 751 μέλη

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί την Τετάρτη από το υπουργείο 'Αμυνας, ανεξαρτήτως της έκβασης της ψηφοφορίας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Θέλω αύριο να κερδίσω την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, την Τετάρτη θα παραιτηθώ από το αξίωμα της υπουργού Άμυνας προκειμένου να βάλω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Ευρώπης. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη για τα χρόνια με τις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει στην ανάρτησή της η Φον ντερ Λάιεν, η οποία ηγείται του γερμανικού υπουργείου 'Αμυνας από το 2013 και έχει προταθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την εκλογή της, θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους 374 από τα 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times» η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας αφιέρωσε το Σαββατοκύριακο στην εκπόνηση του προγράμματός της, ώστε να ικανοποιήσει αιτήματα ευρωβουλευτών σε ζητήματα όπως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η τήρηση του κράτους δικαίου και η κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας από το 2013, επιλέχθηκε ως υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 2 Ιουλίου. Χρειάζεται τη στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Κοινοβουλίου- 50% συν μία ψήφο- για να γίνει η πρώτη γυναίκα πολιτικός που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία με κάλπη. Το μόνο αγκάθι στην αυριανή ψηφοφορία είναι ότι το 62% των ευρωβουλευτών είναι νέα πρόσωπα. Εντός Γερμανίας, η υπουργός Άμυνας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή που διερευνά δύο πράγματα: 1ον: Γιατί κερδοφόρες συμβάσεις του υπουργείου της ανατέθηκαν σε εξωτερικούς συμβούλους, χωρίς την κατάλληλη εποπτεία και 2ον: εάν ένα δίκτυο άτυπων προσωπικών της διασυνδέσεων διευκόλυνε τη σύναψη αυτών των συμφωνιών. Η εξεταστική επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της ανεξάρτητα από το αν η φον ντερ Λάιεν υπερψηφιστεί και αναλάβει επίτροπος στην Κομισιόν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται βέβαια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ