2019-07-16 13:30:37
Φωτογραφία για SOS! Επιτήδειος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων στην Αγία Παρασκευή
Ανυποψίαστος καταναλωτής εξόφλησε πολυτελές Mercedes-Benz V250 το οποίο το παρέλαβε

με… γερμανικές πινακίδες και χωρίς χαρτιά με τον έμπορο να αναβάλει εδώ και μήνες τον εκτελωνισμό του. Μία ακόμη τραγική περίπτωση ανυποψίαστου καταναλωτή ο οποίος έχασε 52.000 ευρώ έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Newsauto.gr με «πρωταγωνιστή» κάποιον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο καταναλωτής θα χρησιμοποιούσε το υπερπολυτελές βανάκι που είχε παραγγείλει για να μεταφέρει τουρίστες και η ζημιά που του έχει προκαλέσει ο επιτήδειος έμπορος είναι κυριολεκτικά πολύ μεγάλη.

Από την άλλη μεριά έχει βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς ο επιτήδειος έμπορος του έχει φέρει ένα υπερπολυτελές βανάκι με γερμανικές πινακίδες αλλά δεν του έχει δώσει ούτε έγγραφα εκτελωνισμού, ούτε τα υπόλοιπα χαρτιά του οχήματος και κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση που τον σταματήσει η Οικονομική Αστυνομία.


Ειδικότερα ο ανυποψίαστος καταναλωτής αναφέρει στο Newsauto.gr ότι: «Έχω εταιρία με ενοικιάσεις αυτοκινήτων και τον Δεκέμβριο του 2018 πήγα να αγοράσω ένα Mercedes V250.

Πήγα σε έναν έμπορο στην Αγία Παρασκευή και παράγγειλα ένα Mercedes V250 στις 20 Φεβρουαρίου. Γύρω στις 25 παράγγειλα το αυτοκίνητο και μου είπε ότι θα το πάρω το πολύ σε 15 εργάσιμες μέρες.

Από 28 Μαρτίου τον Ρωτούσα για το αμάξι και μου έλεγε δικαιολογίες λόγο αργιών και απεργιών μας έχει πάει πίσω και με πήγαινε από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Το αυτοκίνητο το παρέλαβα τελικά στις 17 Μαΐου και ο έμπορος μου είπε ότι σε μια εβδομάδα θα μου έχει στείλει και τα έγγραφα από το τελωνείο για να βγάλω πινακίδες στην περιοχή μου.

Το τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου είναι 17 Απριλίου και όταν τον ρώτησα γιατί αγοράστηκε μετά από δύο μήνες μου είπε ότι έγινε μπέρδεμα με την τράπεζα και άργησαν να πάνε τα χρήματα στην Γερμανία.

Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες και ακόμα δεν έχω παραλάβει τα χαρτιά του εκτελωνισμού και το αυτοκίνητο είναι για επαγγελματική χρήση. Μάλιστα το αυτοκίνητο έχει γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και φοβάμαι πολύ μην μου επιβληθεί κάποιο υπέρογκο πρόστιμο καθώς η προθεσμία εκτελωνισμού του οχήματος έχει λήξει εδώ και πολλές εβδομάδες και ήδη τα πρόστιμα τρέχουν. Από την άλλη μεριά ο έμπορος εχει εξαφανιστεί καθώς δεν απαντά στις τηλεφωνικές μου κλήσεις πλέον και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς του έχω ήδη καταβάλλει 52.000 ευρώ και για τον εκτελωνισμό του οχήματος χρειάζονται επιπλέον 30.000 ευρώ και ζητάει επιπλέον 10.000 ευρώ από εμένα!»
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ