2019-07-16 14:14:43
Φωτογραφία για Αποκλειστικό: Πρόταση Μητσοτάκη για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω ιδιωτικών φαρμακείων
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Healthview, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει τη δωρεάν παροχή και διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων προς τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο πρωθυπουργός, μετά από συνάντηση και διεργασίες που είχε με τους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων, στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών και διευκόλυνσης των ασφαλισμένων. Κατά τις συζητήσεις που είχε ο κος Μητσοτάκης με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου υγείας, αρχικά διερευνήθηκε η πρόταση να διανέμονται τα φάρμακα αυτά, που μέχρι στιγμής οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα προμηθεύονται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατευθείαν στα σπίτια των δικαιούχων. Η πρόταση αυτή, είχε όμως δυσκολίες που τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ήταν δύσκολο να λυθούν, όπως πως θα κρατηθεί δωρεάν η διαδικασία, και πως μπορεί να εξασφαλισθεί η ασφαλή διακίνηση και μεταφορά των φαρμάκων, οπότε επελέγη τελικά, ως πιο εφαρμόσιμη η ιδέα να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, κατόπιν παραγγελίας και με προγραμματισμένο ραντεβού.


 

Αυτή είναι η απόφαση που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, για αυτό και μεταβαίνει στο υπουργείο υγείας, ενώ απομένει να ρυθμισθεί, εάν οι φαρμακοποιοί θα λάβουν ένα μικρό ποσοστό κέρδους που θα το αναλάβουν είτε οι εταιρείες, είτε ο ΕΟΠΥΥ,  ή εάν αυτό γίνει, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εκ μέρους των φαρμακοποιών.

πηγή: healthview
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ