2019-07-16 22:30:27
Φωτογραφία για Ρώσοι tour operators μειώνουν τις πτήσεις για Ελλάδα το 2019
Ρώσοι tour operators κάνουν περικοπές στις πτήσεις για Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, λόγω ανεπαρκούς ζήτησης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το tourdom.ru, το πτητικό πρόγραμμα του Coral Travel από τη Μόσχα προς το Ηράκλειο περιορίστηκε κατά μία πτήση (από τις 19 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου) τις Παρασκευές.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής δημόσιων σχέσεων του τουρ οπερέιτορ, Marina Makarkova, ο λόγος είναι οτι οι πτήσεις δε «γεμίζουν». Νωρίτερα, η εταιρία είχε ακυρώσει εντελώς τα προγράμματα από τη Μόσχα προς τα Χανιά, καθώς και δρομολόγια από το Samara προς το Ηράκλειο και από την Αγία Πετρούπολη προς τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον ANEX Tour, η εταιρία αύξησε τα προγράμματα διακοπών που βασίζονται σε προγραμματισμένες πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο, όμως ο όγκος των δικών της αερομεταφορών από τη Μόσχα προς την Κρήτη μειώθηκε σε σύγκριση με πέρυση, από 5 σε 3 πτήσεις την εβδομάδα.


Στη Ρόδο διατηρήθηκαν οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Μόσχα που πραγματοποιούνταν και πέρυσι.

Στην Mouzenidis Travel, ενώ πέρυσι το πρόγραμμα προς Ηράκλειο περιλάμβανε δύο ημερίσιες πτήσεις, φέτος οι πτήσεις περιορίστηκαν σε μία καθημερινά. Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τουρ οπερέιτορ, κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, κατά τη διάρκεια της σεζόν κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθεί η χωρητικότητα με αντικατάσταση των αεροσκαφών από μεγαλύτερα (αντί για Airbus A319 και Boeing 737, οι τουρίστες μεταφέρονται με Airbus A320), ενώ προστέθηκαν επιπλέον αναχωρήσεις σε ημερομηνίες με μεγάλη ζήτηση. Κατά την έναρξη της σεζόν, ο τουρ οπερέιτορ μετακίνησε κάποιες πτήσεις προς τα Χανιά.

Ωστόσο, στον TEZ TOUR, οι πτήσεις προς Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10% και, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του τουρ οπερέιτορ, κ. Δημήτρης Χαριτίδης, το μερίδιο της εταιρίας στην Κρήτη αυξήθηκε σε 15%, στη Ρόδο έως 16% και στην Πελοπόννησο έως 60%.

Σύμφωνα με στατιστικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, κατά το πρώτο 6μηνο της χρονιάς παρατηρείται μείωση 20% των Ρώσων ταξιδιωτών έναντι του α’ 6μηνου του 2018. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, οφείλεται στον ανταγωνισμό που δέχεται η Ελλάδα από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Ρωσίας αλλά και την άνοδο της Τουρκίας, όπως και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων.

Άλλωστε, στον ANEX Tour καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία μόνο στην έναρξη της περιόδου προκρατήσεων, και πλέον οι περισσότεροι Ρώσοι κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων.

Πηγή: tornosnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ