2019-07-16 22:30:36
Φωτογραφία για Γιατί το μέγαρο του Epstein αξίας $56 εκατ. μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη
 Να τι μπορεί να συμβεί σε – κατά τα άλλα υπέροχα σπίτια – που συνδέονται με σκάνδαλα ή μακάβριες ιστορίες  Ο Jeffrey Epstein ζούσε σε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στο Μανχάταν,

όπου φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια – ένας ισχυρισμός τόσο τερατώδης, ώστε οι ειδικοί του real estate υποστηρίζουν ότι ο κόσμος θα αποφεύγει ακόμα και να περνά έξω από το οίκημα.

Φυσικά ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής και επιχειρηματίας Epstein δήλωσε αθώος.

Το σπίτι του ένα ακίνητο επτά ορόφων, με εμβαδόν σχεδόν 2.000 τμ στο πανάκριβο Upper East Side home κοντά στο Central Park, αποτιμάται σε 56 εκατ. δολάρια και αν ποτέ ξαναβγεί στην αγορά προς πώληση, το στίγμα που φέρει από το πολύκροτο σκάνδαλο, είναι πολύ πιθανό να εκμηδενίσει την αξία του.

«Οταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό και το μαθαίνει το κοινό, ξαφνικά η αξία πέφτει κατακόρυφα», αναφέρει στο MarketWatch ο εκτιμητής real-estate, Orell Anderson, που έχει κάνει εκτιμήσεις για τα σπίτια της Nicole Brown Simpson και του JonBenet Ramsey μετά τη δολοφονία τους.


Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος συχνά βρίσκει αποκρουστικό ό,τι βρίσκεται μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι ακόμα και χωρίς να ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί εκεί μέσα.

Το σπίτι του Epstein, σύμφωνα με τους New York Times, φέρεται να είναι διακοσμημένο με ασυνήθιστες επιλογές, όπως μια γυναικεία κούκλα poy κρέμεται από τον πολυέλαιο και μια αυτοπροσωπογραφία του ιδιοκτήτη που απεικονίζεται πίσω από συρματόπλεγμα μέσα σε μια φυλακή ανάμεσα σε έναν αξιωματικό και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Αν πάει βέβαια το ακίνητο προς πώληση, όλα αυτά θα αφαιρεθούν.

Σε κάθε περίπτωση όταν ένα σπίτι ή ένα ακίνητο κηλιδωθεί από μια τραγωδία ή ένα έγκλημα, συνήθως χρειάζεται να περάσουν χρόνια πριν μπορέσει να πουληθεί – ακόμα κι αν πρόκειται για πολυτελή κατασκευή. Το τίμημα που παίρνει ο αγοραστής είναι συνήθως αρκετά μικρότερο και η αξία του χρειάζεται πολλά χρόνια για να ανακάμψει.

Και όταν συμβαίνει αυτό, ο αγοραστής παίρνει συνήθως μια έκπτωση σε αυτό, και η αξία της αγοράς θα μπορούσε να πάρει χρόνια για να αναπηδήσει πίσω, αν το κάνει ποτέ, λέει ο Anderson.

Τα σπίτια όπου συμβαίνει κάτι τόσο ακραίο, όσο ένας φόνος, πολύ συχνά μειώνεται η αξία του ακινήτου κατά 25% λόγω απτών και συχνά μακάβριων φθορών, εξηγεί ο Αντερσον. Επίσης υπάρχει και το στίγμα του να ζεις σε ένα σπίτι όπου κάποιος κάποτε δολοφονήθηκε.

Οταν βρέθηκαν νεκροί η πρώην γυναίκα του O.J. Simpson, η Nicole Brown Simpson και ο 26χρονος φίλος της Ron Goldman, έξω από το σπίτι στο Brentwood το 1994, η οικογένεια του Brown Simpson προσπάθησε να το πουλήσει, πλην όμως, κανείς δεν θέλησε να αγορασει ένα σπίτι που είχε συμβεί διπλή ανθρωποκτονία.

Το σπίτι ήταν στην αγορά προς πώληση για δύο χρόνια πριν τελικά πουληθεί πολύ λιγότερο σε σχέση με ό,τι είχε πληρώσει η Brown Simpson. Το είχε αγοράσει για $625.000 και τελικά πουλήθηκε για $525.000, σύμφωνα με το Realator.com.

Το 1974 όταν ο Ronald DeFeo ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια στο «σπίτι του τρόμου στο Amityville», πουλήθηκε με ζημιά $250.000 το 2017.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του σπιτιού αυτού ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω ανεξήγητων φαινομένων αμέσως σχεδόν μόλις μετακόμισαν εκεί το 1975. Συγκεκριμένα άκουγαν φωνές που τους έλεγαν να φύγουν.

Σύμφωνα πάντως με τον εκτιμητή Jonathan Miller, στη Νέα Υόρκη ακόμα και τα… καταραμένα σπίτια δείχνουν μια ανθεκτικότητα.

Για το μέγαρο του Epstein αναφέρει πως πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο γιατί υπάρχουν ελάχιστα σαν κι αυτό στο Central Park. Θεωρεί δε ότι σε μερικά χρόνια η κακή του φήμη θα έχει ξεθωριάσει και θα ανατιμηθεί όταν θα υπάρξει έλλειμμα στην αγορά από τέτοια σπίτια.

Πάντως, για να καταφέρει να πουληθεί το σπίτι των DeFeo προστέθηκαν θερμαινόμενοι πάγκοι από γρανίτη, ένα δωμάτιο με ηλιακή θέρμανση, τζάκι και σύστημα ειδικών ψεκαστήρων, προκειμένου να συμβάλουν στην αύξηση της αξίας του.

Κάποιοι προληπτικοί αγοραστές πάντως προσλαμβάνουν ακόμα και πνευματιστές για να διώξουν την κακή ενέργεια και τα εχθρικά πνεύματα από το σπίτι που αποκτούν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ