2019-07-16 23:39:37
Φωτογραφία για Ο Αντώνης Οικονόμου νέος Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας
Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς θα κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.


Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως γενικός γραμματέας, που θα πλαισιώνει το έργο των Παναγιωτόπουλο και Στεφανή, ορίστηκε ο Αντώνης Οικονόμου.

Ακολουθεί αναλυτικά το βιογραφικό του νέου ΓΓ:

Ο κύριος Αντώνιος Οικονόμου αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Ruprecht – Karls – Universitat της Χαϊδελβέργης. Από το έτος 1987 μέχρι σήμερα διατελεί δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε., διατηρώντας γραφείο στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Κατά τα έτη 2012-2015 διετέλεσε Ειδικός και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: https://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ