2019-07-17 10:18:55
Φωτογραφία για Εναντίον των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ οι νοσοκομειακοί γιατροί! Τι υποστηρίζουν με αφορμή το Νοσοκομείο Λήμνου
HR 

Την έντονη αντίθεσή τους σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ, εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Αφορμή για την αντίδραση τους, στάθηκε η απόφαση του νέου υπουργού Υγείας να καλύψει τις ανάγκες στο Νοσοκομείου Λήμνου με συμβάσεις δύο μηνών με ιδιώτες γιατρούς έως ότου προχωρήσουν οι τρεις μόνιμες προσλήψεις που προκήρυξε.

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο της Λήμνου είχε απομείνει μία μόνη Παθολόγος η οποία εφημέρευε για συνεχόμενες 32 ημέρες χωρίς να πάριε ρεπό. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποφάσισε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου»

Βέβαια η λύση αυτή προκρίθηκε ως αναγκαία– υποστηρίζουν από το υπουργείο Υγείας– δεδομένου ότι οι μόνιμες προσλήψεις χρειάζονται χρόνο και έπρεπε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού.


Μάλιστα χρειάστηκε ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας να συνομιλήσει με το νησί για να προωθηθεί η λύση των δίμηνων συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Τι καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς καθώς υποστηρίζει ότι έτσι ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ: «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με ιδιώτες για την κάλυψη δήθεν «των τρεχουσών αναγκών». Με την επίκληση των τρεχουσών αναγκών επιδιώκουν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προκατόχων της είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, με υποκατάσταση ολοένα και μεγαλύτερου μέρος του μόνιμου προσωπικού με επικουρικούς και με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, που θα πληρώνονται από τα «ίδια» έσοδα, δηλαδή από τις τσέπες των ασθενών».

Και προσθέτουν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών αναφερόμενοι στις αντίστοιχες συμβάσεις που είχαν γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού: «Για αυτό και στο παρελθόν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και στο νοσοκομείο της Λήμνου και σε άλλα νοσοκομεία, πάλι με πρόσχημα «την κάλυψη έκτακτων αναγκών», έχουν προχωρήσει σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες γιατρούς».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ