2019-07-17 20:08:46
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο
Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου - Κεραμέως

Την ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, ενώ παρών ήταν και ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».


Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι και αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε γιατί η Επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα, τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη, ενώ υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».
ΕΘΝΟΣ
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ