2019-07-17 21:20:14
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικό βίντεο: Ο Μητσοτάκης ζητούσε πριν από ένα χρόνο την καρατόμηση Τσουβάλα
Η περίπτωση της τοποθέτησης του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του γενικού γραμματέας Δημόσιας Τάξης, έχει προκαλέσει αίσθηση και σοβαρές ενστάσεις και σε πολιτικούς κύκλους. Στο διαδίκτυο δε γίνεται χαμός από τον κόσμο που αντιδρά στην επιλογή αυτή καθώς ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός όταν η ελληνική αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί την τρομακτική αυτή φωτιά και τα έκανε… θάλασσα.

Και τότε και τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιο ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, γιατί έδιωχνε τον κόσμο από τη Λ. Μαραθώνος κι έριχνε όλους τους οδηγούς στο Μάτι δημιουργώντας μια παγίδα θανάτου, στη λογική του «μπουκαλιού». Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στους στενούς δρόμους του Ματιού και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός της Αστυνομίας που απέτυχε παταγωδώς. Δεν παραιτήθηκε, υπερασπίστηκε την Αστυνομία λέγοντας ότι όλα έγιναν σωστά, έδωσε και συγχαρητήρια και δήλωσε περήφανος για το επιχειρησιακό σχέδιο όταν είχαν καεί 102 άνθρωποι.


Δείτε το βίντεο:

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει βραχυκύκλωμα και στα γαλάζια στελέχη, αν και κανείς δε μιλά. Ενώ θα έπρεπε διότι θα ίδια στελέχη ήταν εκείνα που ασκούσαν και δικαίως κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Λίγες μέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο Τσουβάλας επιστρέφει στην Κατεχάκη, ως πολιτικό πρόσωπο πλέον. Εναν χρόνο πριν δήλωνε «περήφανος» για την αντίδραση της Αστυνομίας τις ώρες της καταστροφής στο Μάτι, συμμετέχοντας στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου με την οποία επιχειρήθηκε να καλυφθούν ευθύνες και υπεύθυνοι, όπως συμμετείχε και στη σύσκεψη – ντροπή στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, τη νύχτα της μεγάλης τραγωδίας. Εκείνες τις ημέρες η ΝΔ έκανε λόγο για «θλιβερή παράσταση της  κυβέρνησης με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων…».

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Στις 31 Ιουλίου 2018, δηλαδή 8 ημέρες μετά την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούσε να πέσουν κεφάλια. Ζητούσε παραιτήσεις σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας με τον σημερινό πρωθυπουργό να λέει ότι «όταν αναλαμβάνει κάποιος μια θέση πρέπει να αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη. «Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους».

Και ο κ. Μητσοτάκης κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου, τον Νίκο Τόσκα, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Αστυνομίας. Δηλαδή πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πώς κοιμούνται ήσυχοι και παραμένουν στις θέσεις τους και τώρα ο κ. Τσουβάλας, εις εξ αυτών, επιβραβεύεται με τη θέση του γ.γ. στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δείτε ορισμένα από τα οργισμένα tweets για την επιλογή Τσουβάλα:

«Θλιβερός υπηρεσιακός παράγοντας, μιας θλιβερής παράστασης, η οποία είχε στόχο την απόσειση ευθυνών»

Ανακοινωση ΝΔ για Κων. Τσουβαλα.

Κων. Τσουβαλάς ΝΕΟΣ Γεν.Γραμματέας Δημ. Τάξης.

Παραειναι ενδιαφερουσα τόση… αφέλεια

— KATERINA (@ai_katerina) July 17, 2019

Για τον διορισμό του Τσουβαλά ως γενικό γραμματέα που διετέλεσε αρχηγός της ΕΛΑΣ και παύθηκε λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περήφανος για τους χειρισμούς της αστυνομίας εκείνη την ημέρα να πούμε τίποτα;

— Kostas Morfiris (@costasmorfiris) July 17, 2019

Ολη η Ελλάδα είναι μπλε, για Πρέσπες, λέγανε στις εκλογές παρτε Μαυρωτα. Τόσο θάψιμο στην Δουρου και έφαγαν στην μάπα Τσουβαλα. Κουλη είσαι μεγάλο τρολλ.

— Maro Terzaki (@TerzakiMaro) July 16, 2019

Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία έκανε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον τότε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας του οποίου ζητούσε την παραίτηση για την τραγωδία στο #Μάτι;

Τρέλα — e-tetRadio.gr (@tetRadio) July 16, 2019

Συγγνώμη τώρα.Δλδ τί ειναι η μεγάλη φιλελευθερη και πατριωτική όπως λές οικογένεια.Αναμορφωτήριο που υποδεχεται καθε πικραμμένο.Το θεμα δεν ειναι τι θα κανει ο Μαυρωτας.Το θεμα ειναι με ποια κριτηρια εγινε η επιλογη.Για να μην μιλισουμε για Τσουβαλα.

— George Stamatiou aetos-grevena
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ