2019-07-18 03:09:40
Φωτογραφία για Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Υγείας
Συντάκτης: Virus

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας ορίστηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού. Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας «χρίστηκε» ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ενώ την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1975 ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο νέος Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διδακτορικό στην Πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Στο εντυπωσιακό βιογραφικό του συγκαταλέγεται η εργασιακή εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέσεις ευθύνης στο NHS, όπως αυτή του Chief Information Officer, και είναι μέλος του NHS Digital Academy.

Διαθέτει πείρα σε ζητήματα Υγείας καθώς έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (2011-2014) καθώς και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs).


Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στο σε έργα έρευνας και τεχνολογίας στη Βρετανία, καθώς ακόμη έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το βιογραφικό του Παναγιώτη Πρεζεράκου, με ακαδημαϊκές περγαμηνές και σημαντική εργασιακή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση (MSc.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθώς και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D) του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Αποδοτικότητα Νοσηλευτικού Έργου στις Διαγνωστικώς Ομοιογενείς Ομάδες Ασθενών».

Ο νέος Γ.Γ. κατέχει τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας αφού υπήρξε Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα καθώς είχε εργαστεί στο ΕΣΥ ως Κλινικός Νοσηλευτής, ως Υπεύθυνος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Προσωπικού και τέλος ως Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσοκομείου.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα την διδασκαλία στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του οποίου είναι πρόεδρος.

Άξιο λόγοι είναι ότι ο κ.Πρεζεράκος έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Εκτός από την δική του γνώμη έχει εικόνα και από τα διεθνή τεκταινόμενα στην Υγεία αφού έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με την ιδιότητα του προσκεκλημένου ομιλητή και του εισηγητή.

Από την θέση του Γ.Γ. θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει όσα κακώς κείμενα εντόπισε στην ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητά του αφορά στον τομέα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και της Δημόσιας Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ