2019-07-18 06:50:34
Φωτογραφία για Χτύπημα στην αδήλωτη εργασία
Μετρήσιμα αποτελέσματα εδώ και τώρα επιζητά ο κ. Γιάννης Βρούτσης στο μέτωπο της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Η μεθοδολογία που επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός, για την επίτευξη των στόχων του, παραπέμπει περισσότερο στο know how (τεχνογνωσία) μεγάλων πολυεθνικών -δηλαδή χρονοδιαγράμματα και όροι- παρά στους (συχνά) ράθυμους ρυθμούς του Δημοσίου.

Μόλις χθες, (16/7), ο υπουργός Εργασίας απέστειλε επείγουσα επιστολή στον διοικητή του ΕΦΚΑ ζητώντας του, εντός συγκεκριμένων αυστηρών χρονικών ορίων, απτά αποτελέσματα.

Στην επιστολή, όπως κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύει το workenter, αναφέρεται ότι "η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλες τις εκφάνσεις της" αποτελεί την "ύψιστη προτεραιότητα" της νέας ηγεσίας του υπ. Εργασίας. 

 Χρονοδιαγράμματα και αυστηροί όροι

Όμως, ο κ. Βρούτσης δεν μένει μόνο στην επείγουσα επιστολή. Παραθέτει έτοιμα υποδείγματα, (πίνακες), που οφείλουν να συμπληρώσουν οι ελεγκτές των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ.


Αποτελέσματα από αληθινούς ελέγχους

Η κίνηση αυτή, από την πλευρά του κ. Βρούτση, μειώνει στο ελάχιστο την εκδοχή της "ωραιοποίησης" των στατιστικών σε ότι αφορά την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και αναπτύσσεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την συνάντηση του υπ. Εργασίας με τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ. 

Οι επιτόπιοι έλεγχοι θα διεξάγονται, πλέον, στη... φωλιά -πιθανώς- της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας (επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα, λιανικό εμπόριο κλπ) και όχι μόνο σε σημεία χαμηλής παραβατικότητας (τράπεζες, μεγάλες εταιρείες).

Η επιστολή, το περιεχόμενο και το ύφος της "ακυρώνουν" -ουσιαστικά- τη ρητορική του προηγούμενου διαστήματος, περί της διαμόρφωσης ενός κλίματος πλήρους ασυδοσίας υπέρ των εργοδοτών (συγκεκριμένων ή μη).
workenter.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ