2019-07-18 10:46:44
Φωτογραφία για ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΘΕΡΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ : «Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ…ΧΤΥΠΗΣΕΙ!»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, καθαρά ψυχροπολεμικού χαρακτήρα, που φιλοξένει άρθρο του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, στρατηγού Heinrich Braus και του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικών και Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Κίελου, Joachim Krause, σύμφωνα με το οποίο έχουν περατωθεί οι τελευταίες προετοιμασίες των Ρώσων για ένα καίριο στρατιωτικό χτύπημα σε ευρεία κλίμακα.

Το επίμαχο σημείο του δημοσιεύματος είναι ότι οι δυο ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν αναληφθεί ότι απειλείται έντονα η στρατηγική ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή πέριξ των συνόρων της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε μια βαθειά κρίση, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για να χτυπήσουν σε μια δεδομένη συγκυρία σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο που περιλαμβάνει την Βαλτική, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Μαύρη Θάλασσα.

Για τον λόγο αυτό καλούν την γερμανική πολιτική ηγεσία να προετοιμάσει τις ένοπλες δυναμεις της Γερμανίας για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για ολοκληρωτικό πόλεμο με τον εξ ανατολάς αντίπαλο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ