2019-07-18 15:18:36
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, «Καμία μορφή συζήτησης δεν μπορεί να γίνει για τα Θρησκευτικά πριν δούμε την απόφαση του ΣτΕ για τις αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου»
Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα Πέμπτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Απαντώντας καταρχάς στο δημοσιογραφικό ερώτημα «Το θέμα των Θρησκευτικών επανέρχεται προς συζήτηση;» είπε: «Για το θέμα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία μορφή συζήτησης εάν πρώτα δεν δημοσιευτούν και δεν δούμε ποιες είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στις προσφυγές οι οποίες κατετέθησαν κατά των Προεδρικών Διαταγμάτων, των Υπουργικών Αποφάσεων του κ. Γαβρόγλου».

Επιπλέον στο ερώτημα «Η διδασκαλία των Θρησκευτικών όπως αυτή γίνεται σήμερα είναι κι αυτή που επιθυμεί η Εκκλησία, είναι αυτή που επιθυμείτε εσείς;» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απάντησε: «Που γίνεται σήμερα; Όχι. Γι’ αυτό και η Εκκλησία τόσο καιρό βρίσκεται σε ένα διάλογο με την Πολιτεία για να διαμορφώσει το πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών σύμφωνα με τις αρχές και τις προϋποθέσεις που εξαρχής είχε θέσει η Ιεραρχία».

Υπενθυμίζουμε αφενός ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι μέλος της Τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής που έκανε διάλογο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκευτικά αφετέρου δε ότι αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις προσφυγές ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου που ισχύουν στα σχολεία σήμερα. Σε αυτή την αναμενόμενη απόφαση αναφέρθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μένει εκτός ο Acun;;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μένει εκτός ο Acun;;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ