2019-07-18 23:05:48
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θα κλείσουν την Μαραθώνος οι κάτοικοι της Ραφήνας για την «πυριτιδαποθήκη»
Την παράταση της ενοικίασης του χώρου προσωρινής εναπόθεσης & επεξεργασίας προϊόντων υλοτομίας στη λεωφόρο Μαραθώνος, του επονομαζόμενου και ως «πυριτιδαποθήκη» λόγω της επικινδυνότητας

πρόκλησης πυρκαγιάς, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της προέδρου του συλλόγου Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος», κας Έμυ Κροκίδη.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ίδιος κρατάει τον χώρο κλειστό και έχει απαγορεύσει την εναπόθεση νέων κλαδιών και καμένων δέντρων είτε από τον Δήμο Ραφήνας είτε από τον Μαραθώνα. Είπε ακόμα πως η ενοικίαση του χώρου για την τοποθέτηση των προϊόντων υλοτομίας ήταν απαραίτητη γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν αυτά από τα σπίτια των κατοίκων και τους κοινόχρηστους χώρους και πως είναι άμεση προτεραιότητα για εκείνον η απομάκρυνση όλων αυτών από το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Όμως, όπως ανέφερε, είναι αναγκαία η παράταση της ενοικίασης του χώρου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και η απομάκρυνση των προϊόντων υλοτομίας που υπάρχουν εκεί και πως ο δήμος είναι υπόχρεος ως προς τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και θα πρέπει να παρατείνει την μίσθωση και να καταβάλει τα ενοίκια.


Αντιδράσεις από την αντίπαλη παράταξη

Τέλος, είπε πως υπάρχει σχεδιασμός να γίνει διαχωρισμός των προϊόντων αυτών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Τόνισε πως η επιβλέπουσα αρχή και η πολιτεία έχει παραβεί τις υποχρεώσεις του προς τους κατοίκους κι όχι ο δήμος.

Από την άλλη μεριά, η κα Έμυ Κροκίδη, είπε πως υπάρχει ανάδοχος (που θα απομακρύνει τα προϊόντα υλοτομίας) αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, και συνέχισε λέγοντας πως ο Σύλλογος έχει καταθέσει υπόμνημα προς τον Δήμο, στο οποίο αναφέρεται πως θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις από τον Δημόκριτο, πριν γίνει η παράταση της ενοικίασης του οικοπέδου. Εάν δεν πληρούνται οι όροι, θα πρέπει να λήξει η σύμβαση και να εκκενωθεί ο χώρος.

Η κα Κροκίδη ανέφερε πως έχει παρθεί απόφαση από το ΔΣ του Συλλόγου, αν δεν απομακρυνθούν τα προϊόντα υλοτόμησης να προβούν σε κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο αποκλεισμός της Μαραθώνος, σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Το συγκεκριμένο θέμα το είχε αναδείξει το newsbreak.gr με αποκλειστικές φωτογραφίες.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ