2019-07-18 23:27:09
Φωτογραφία για Μεγάλη διάκριση για την πιανίστα Νεφέλη Μουσούρα: Θα δώσει ρεσιτάλ στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ
Θα λάβει μέρος στο πλαίσιο των εγκαινιακών εκδηλώσεων του παγκοσμίου φήμης μουσικού φεστιβάλ το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου  Σχεδόν καθημερινά, συμβαίνουν στη χώρα μας

θλιβερά γεγονότα που μας αφήνουν κυριολεκτικά άφωνους. Κάποιοι, με τις ενέργειές τους, πέρα απ' όλα τ' άλλα, διασύρουν διεθνώς και το όνομα της χώρας μας.

Ευτυχώς, στον αντίποδα, υπάρχουν πολλές και πολλοί συμπατριώτες μας που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς και τιμούν το όνομα της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και η νεαρή, σπουδαία πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα. Αυτό το καλοκαίρι, έρχεται μία πολύ σημαντική διάκριση για τη Νεφέλη, καθώς θα λάβει μέρος με ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου, στο πιο φημισμένο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής του κόσμου,στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στο πλαίσιο των εγκαινιακών εκδηλώσεων του, το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 11 το πρωί. Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί («AusrerKauft»).


Δύο λόγια για το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ

Στο Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα όπως είναι γνωστό του Βόλφγκανγκ Αμαντέους, Μότσαρτ, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το «Φεστιβάλ Θερινής Μουσικής»(«Salzburger Festpiele»). Το πρώτο Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 1920. Από τη δεκαετία του 1960, το Φεστιβάλ άρχισε να αποκτά μεγάλη αίγλη και διεθνή φήμη και σήμερα θεωρείται, όχι άδικα, το σημαντικότερο Φεστιβάλ Μουσικής στον κόσμο.

Νεφέλη Μούσουρα: Με σταθερά βήματα προς την κορυφή

Η Νεφέλη Μούσουρα, κάτοχος πολλών βραβείων, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο «Ελένης Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών (2009), είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε κι από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.

Με σταθερά βήματα, κατακτά εκτός από την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κλασική μουσική σκηνή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2018 (16-28 Μαΐου), έδωσε μία σειρά από πετυχημένες συναυλίες στην Κίνα, ενώ τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, εμφανίστηκε, δίνοντας ρεσιτάλ πιάνου, στη Ρωσία.

Επόμενος μουσικός σταθμός της Νεφέλης, μετά το Σάλτσμπουργκ, θα είναι το Παλέρμο της Ιταλίας όπου την 1η Αυγούστου θα δώσει σόλο ρεσιτάλ στο Palazzo Branciforte.

Και επειδή οι πολυπληθείς θαυμαστές της, ανυπομονούν να την απολαύσουν και στην Ελλάδα, να σημειώσουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου 2019,θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ όπως μας αποκάλυψε η ίδια σε συνομιλία που είχαμε μαζί της λίγο πριν αναχωρήσει για την Αυστρία, θα εμφανιστεί το φθινόπωρο και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Φυσικά, θα σας ενημερώσουμε και για αυτή της την εμφάνιση με περισσότερες λεπτομέρειες, μέσα από το protothema.gr. Να ευχηθούμε ολόψυχα στη Νεφέλη Μούσουρα, που είναι η πρώτη Ελληνίδα πιανίστα εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Μουσικής του Σάλτσμπουργκ τα τελευταία 30 χρόνια και μία από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική, Ελληνίδα που εμφανίζεται σ' αυτό, από το ξεκίνημα του,«καλή επιτυχία» και είμαστε σίγουροι ότι για μία ακόμη φορά θα μας κάνει περήφανους!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ