2019-07-18 23:39:24
Φωτογραφία για Η Tesla ζητά τη βοήθεια της Apple σε υπόθεση εταιρικού κατασκόπου
Tesla και Apple υποψιάζονται ότι έχουν προδοθεί από μηχανολόγους του κλάδου της αυτόνομης οδήγησης οι οποίοι τα… μετέφεραν σε κινεζική start-up εταιρεία.  Βοήθεια ζητά

η Tesla από την Apple σε μια δίκη εναντίον ενός μηχανολόγου ο οποίος εργάστηκε στο πρόγραμμα Autopilot και τον κατηγορεί ότι έκλεψε χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία τα οποία και μετέφερε στην XMotors που αποτελεί τον αμερικανικό βραχίονα του Xpeng.

Στο πλαίσιο λοιπόν της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης η Tesla ζητά τη συνδρομή της Apple για να ελεγχθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κατηγορούμενου, αλλά και οι συσκευές του όπως το iPhone και το iPad του.

Παρά το γεγονός ότι η Tesla και η Apple σε πολλούς τομείς είναι ανταγωνιστές, στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζονται ως σύμμαχοι απέναντι σε έναν κοινό «εχθρό» όπως είναι η Xpeng.

Πάντως ο κατηγορούμενος πρώην μηχανικός της Tesla, Guangzhi Cao, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι αποθήκευσε αρχείο που έχουν να κάνουν με το Autopilot της Tesla στον προσωπικό του λογαριασμό στο iCloud, αλλά αρνείται κάθε άλλη κατηγορία.


Από την πλευρά της, η Xpeng , η οποία δεν έχει κατηγορηθεί από την Apple ή την Tesla, δήλωσε ότι δεν έχει παραβιάσει κανένα κανόνα της αγοράς και πως δεν έχει κάνει χρήση κάποιων αρχείων από τον συγκεκριμένο μηχανικό.

Μάλιστα είπε πως όταν της γνωστοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 ότι το συγκεκριμένο άτομο τελεί υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές αρχές, κλείδωσε τον υπολογιστή και όλες τις ηλεκτρονικές του συσκευές, του απαγόρευσε την πρόσβαση σε αυτές και στη συνέχεια τον απέλυσε.

Η Xpeng είναι μια από τις νέες εταιρείες στην Κίνα που προωθούν νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση που έχουν να κάνουν τόσο με την ηλεκτροκίνηση όσο και με την αυτόνομη οδήγηση και υποστηρίζεται από τους κολοσσούς Alibaba και Foxconn.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παιδάκι «σφήνωσε» σε δέντρο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παιδάκι «σφήνωσε» σε δέντρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ