2019-07-19 13:08:16
Φωτογραφία για H Jet2 ζητά $105.000 από γυναίκα που σκόρπισε τον πανικό σε πτήση και οδήγησε σε... κινητοποίηση μαχητικών!
Η συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας ήταν τόσο ακραία και επικίνδυνη για τους συνεπιβάτες

της, που το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, συνοδεία μαχητικών τζετ της RAF  Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για περιστατικά με μεθυσμένους, διαταραγμένους ή απλά αγενείς επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, που κάνουν σαματά σε πτήσεις, δημιουργώντας προβλήματα σε συνταξιδιώτες και προσωπικό.

Η περίπτωση όμως της Κλόι Χέινς σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Η συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας ήταν τόσο ακραία και επικίνδυνη για τους συνεπιβάτες της στην πτήση της Jet2, τον περασμένο Ιούνιο, που το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, συνοδεία... μαχητικών της RAF, ώστε η Χέινς να τεθεί υπό κράτηση.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας πτήσης από το Λονδίνο στο Νταλαμάν της Τουρκίας. Η 25χρονη κοπέλα, που ταξίδευε με την ανάπηρη γιαγιά της, ξαφνικά άρχισε να φέρεται αλλόκοτα και πολύ επιθετικά. Όπως μετέδωσαν βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ που κάλυψαν εκτενώς το συμβάν, μεταξύ άλλων, η γυναίκα όρμηξε στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσω όλους», προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους και επιτέθηκε σε αεροσυνοδούς κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους.


Η ακραία αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να σημάνουν συναγερμό στο κέντρο ελέγχου για πιθανή επίθεση, και να δοθεί εντολή να απογειωθούν δύο μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδέψουν το αεροσκάφος πίσω στο Λονδίνο.

Εκεί η νεαρή ταραχοποιός συνελήφθη, έχοντας προηγουμένως ακινητοποιηθεί από επιβάτες που... έδωσαν πραγματική μάχη για να την κρατήσουν στη θέση της.

Όπως φαίνεται, η Κλόι Χέινς θα χρειαστεί να πληρώνει για αρκετά χρόνια τα καμώματά της στην πτήση της Jet2. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει «χρεώσει» το ποσό των 105.000 δολαρίων στην 25χρονη, πέραν του ισόβιου αποκλεισμού της κοπέλας από τις πτήσεις της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο site της εταιρείας: «Η κυρία Χέινς επέδειξε μια σειρά επιθετικών, βίαιων και επικίνδυνων συμπεριφορών μέσα στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένης της απόπειράς της να ανοίξει τις πόρτες του».

Η αεροπορική εταιρεία υπενθυμίζει ότι, τα δύο μαχητικά αεροσκάφη που «σήκωσε» η RAF για την αντιμετώπιση της κρίσης, στη βιασύνη τους να φτάσουν γρήγορα στο σημείο, προκάλεσαν έναν υπερηχητικό κρότο που ακούστηκε σε ακτίνα πολλών μιλίων.

Ο Steve Heapy, CEO της Jet2.com, δήλωσε ότι η συμπεριφορά της 25χρονης ήταν από τις πιο ακραίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της εταιρείας. «Πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της και θα διεκδικήσουμε με σθένος την αποζημίωσή μας για το ποσο που μας κόστισε η εκτροπή της πτήσης, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις και άλλων ταραχοποιών επιβατών», ανέφερε χαρακτηριστικά, ελπίζοντας πως το εν λόγω πρόστιμο θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ