2019-07-19 13:26:53
Φωτογραφία για Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας
 

Την Κυριακή οι προγραμματικές δηλώσεις για την Υγεία! Τι θα περιλαμβάνουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Το Σάββατο 20 Ιουλίου το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Το στρατηγικό σχέδιο για την Υγεία αναμένεται να αναπτύξει την Κυριακή η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ είναι άγνωστο εάν θα μιλήσει μόνο ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ή και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς αρχικά είχε αποφασισθεί από την κυβέρνηση να μιλήσουν μόνο οι υπουργοί.Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Όπως και να χει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και μέρες συγγράφει με πυρετώδεις ρυθμούς όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία προκειμένου να αναλυθεί στα μέλη του κοινοβουλίου.

Τι θα περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο για την Υγεία


Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι θα περιγραφεί λεπτομερώς όλο το νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και πως οι πολίτες θα εξυπηρετούνται σε πρώτο βαθμό στην περιοχή τους από τους γιατρούς, πριν φθάσουν στα νοσοκομεία.

Το επόμενο βήμα είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να περιγράψει το σχέδιό της για μια σύγχρονη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων που θα στηρίζεται σε μάνατζμεντ στα πρότυπα των ιδιωτικώννοσηλευτηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό – όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr – θα εξηγηθεί και πως θα επιτευχθεί η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, από όπου θα αγοράζονται υπηρεσίες υγείας όπως εξετάσεις, για να απολαμβάνουν οι πολίτες φροντίδα χωρίς να συμβάλουν οικονομικά.

Θα τονισθεί μάλιστα ότι προϋπόθεση θα είναι να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες, αλλά αντίθετα να ελαφρυνθούν και να έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Τα φάρμακα

Παράλληλα θα αναλυθεί – αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr -η νέα φαρμακευτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και μέσω της οποίας θα μειωθούν οι συμμετοχές των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα οι εισαγωγές νέων καινοτόμων φαρμάκων θα γίνονται σε χρόνο εξπρές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα για να έρθει ένα φάρμακο νέο στη χώρα μας μπορεί να περάσει και 1,5 χρόνος για να αποζημιωθεί.

Άλλωστε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών θετικής λίστας αλλά και διαπραγμάτευσης.

Στήριξη αναμένεται να υπάρξει και στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες καθώς η νέα κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά στους άμεσους στόχους πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε πρόσφατα στον Βασίλη Κικίλια τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει. Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι περιείχε ο φάκελος για την Υγεία που πήρε ο Κικίλιας από το Μαξίμου!»

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί

Στις προγραμματικές δηλώσεις η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να αναδείξει και τα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμβάλουν με τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

H νέα κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί να συμβάλουν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά με άλλους οικονομικούς όρους που είχαν τεθεί στο παρελθόν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ