2019-07-19 15:00:31
Φωτογραφία για Με εντολή Κικίλια επιστρέφουν στο ΕΚΑΒ οι αποσπασμένοι διασώστες
Στις οργανικές τους θέσεις, ως πληρώματα ασθενοφόρων, αναμένεται να επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 40 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που τα τελευταία χρόνια εκτελούν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, φέρεται αποφασισμένος να κόψει τα επιδόματα που συνεχίζουν να παίρνουν οι «αποσπασμένοι» διοικητικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr, η εντολή που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική.

Αφορά την άμεση επιστροφή των αποσπασμένων προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε διασώστες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων είναι να μένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα στο πάρκινγκ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Επιστροφή των πληρωμάτων

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με την επιστροφή των πληρωμάτων, αναμένεται να βγαίνουν καθημερινά στην Αττική σε πλήρη βάρδια επιπλέον 7 ασθενοφόρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος απόκρισής τους στις κλήσεις του κέντρου.


Επιπλέον ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, φέρεται αποφασισμένος να κόψει τα επιδόματα που συνεχίζουν να παίρνουν οι «αποσπασμένοι» διοικητικοί υπάλληλοι.

Όπως δήλωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), θα διαφοροποιηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, από όσους εργάζονται σε άλλες θέσεις του Κέντρου.

«Τα πληρώματα είναι έξω στο δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μια δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη. Οπότε θα πρέπει -και νομίζω ότι γίνεται κατανοητό αυτό από όλους- τα κίνητρα τα οποία παρέχει η υπηρεσία ή θα παρέχει, να είναι διακριτά για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι σήμερα όλοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν τις ίδιες απολαβές και επιδόματα. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασκούνται κατά καιρούς «πιέσεις» για μετακίνηση σε διοικητικές υπηρεσίες. Ειδικά σε δύσκολες περιοχές όπως είναι η Αθήνα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ