2019-07-21 20:50:33
Φωτογραφία για Μητσοτάκης για την Παιδεία: Τα Πανεπιστήμια θα καθορίζουν στο εξής τον αριθμό εισακτέων
Αναλυτικά οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στην Παιδεία και που ανακοινώθηκαν εχθές από τον πρωθυπουργό στη Βουλή  Τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας από το υπουργείο

Παιδείας στα Πανεπιστήμια, προκειμένου αυτά να καθορίζουν το αριθμό εισακτέων ανά τμήμα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα θα έρθουν 10.000 ξένοι φοιτητές με δίδακτρα στα υπό ίδρυση πανεπιστημιακά αγγλόφωνα τμήματα.

Ειδικότερα στις προγραμματικές δηλώσεις για την παιδεία, ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

- Η Παιδεία ξαναγίνεται ο ανελκυστήρας για την πρόοδο κάθε νέου. Συνδέεται με την οικονομία και δεν παράγει πια άνεργους πτυχιούχους με πτυχία χωρίς αντίκρισμα, αλλά καλούς επιστήμονες και ικανούς επαγγελματίες.

- Αμέσως δρομολογούμε τη διαδικασία την οποία ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και προσλαμβάνουμε 4.500 εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή, ενώ σταδιακά θα αντιμετωπίσουμε οριστικά και το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών.


- Οι διδάσκοντες, και όχι το υπουργείο, θα έχουν τελικά τον πρώτο λόγο για το περιεχόμενο των σπουδών. Και είναι τα Πανεπιστήμια αυτά τα οποία και θα καθορίζουν στο τέλος τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων. Είναι δουλειά των πανεπιστημίων και όχι του υπουργείου Παιδείας.

- Το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας καταργείται, στο πρώτο μας νομοσχέδιο και τα πανεπιστήμια αδειάζουν από μολότοφ, από μπαχαλάκηδες, από εμπόρους ναρκωτικών και επιστρέφουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζομένους τους. Εκεί που πραγματικά ανήκουν. Και από το επόμενο έτος ξεκινά η πολιτική ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της χρήσης της τεχνολογίας και της ανάπτυξης πρότυπων αλλά και πειραματικών σχολείων.

- Το πρώτο πρότυπο σχολείο της νέας γενιάς προτύπων σχολείων από τη νέα μας Κυβέρνηση, όπως έχω δεσμευτεί, ιδρύεται στο Περιστέρι, στην Δυτική Αττική. Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει την ίδρυση αγγλόφωνων τμημάτων στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα δημόσια πανεπιστήμιά μας. Μπορούμε να φέρουμε στην Ελλάδα 10.000 ξένους φοιτητές στην τετραετία, που θα πληρώνουν δίδακτρα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ