2019-07-21 23:02:28
Φωτογραφία για Τι ανέφερε ο Β. Κικίλιας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τα φαρμακεία (video)
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ομιλία του νέου υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στη Βουλή που αφορούσε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούσαν τα φαρμακεία. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν η νέα κυβέρνηση θεωρεί πως τα φαρμακεία πρέπει να αποτελέσουν.. .... κόμβο υγείας για τους πολίτες όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Τόνισε επίσης ότι οι μοναδικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους θα αφορούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα για συνενώσεις ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα φαρμακεία απομακρυσμένων περιοχών. Η φράση «μοναδικές παρεμβάσεις» ίσως έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο κ. Κικίλιας αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει συνέχιση της πολιτικής εφαρμογής εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ που αφορούσε ΜΥΣΥΦΑ, ιδιοκτησιακό, πληθυσμιακό κλπ.

Διαβάστε τις δηλώσεις και δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«Επιθυμούμε τα φαρμακεία να αποτελέσουν κόμβο Υγείας και ενημέρωσης για τους πολίτες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι μοναδικές μας παρεμβάσεις στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι η παροχή κινήτρων φορολογικών και ασφαλιστικών για τη δημιουργία συνενώσεων, η μέριμνα για τα φαρμακεία απομακρυσμένων περιοχών και ο εκσγχρονισμός της λειτουργίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και άλλων φαρμακευτκκών συλλόγων. Επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών και ηλικιωμένων και ξεκινάμε πόλεμο εναντίον της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών. »

Δείτε το βίντεο:
Farmakopoioi
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ