2019-07-22 10:00:33
Φωτογραφία για Σαλβίνι:Δεν θα αποφασίζουν Γαλλία και Γερμανία για τους μετανάστες στην Ιταλία
Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τη μεταναστευτική πολιτική, «αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» στο πρόβλημα αυτό, όπως η Ιταλία και η Μάλτα, σημειώνει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Γάλλο ομόλογό του, Christophe Castaner.

«Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο.

Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», έγραψε στο Facebook ο Salvini, συνοδεύοντας το μήνυμα αυτό με την επιστολή που έστειλε στον Castaner.

«Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν για τη μεταναστευτική πολιτική αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες, όπως εμείς και η Μάλτα», πρόσθεσε ο ηγέτης της Lega.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν την περασμένη Πέμπτη (18/7) στο Ελσίνκι, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το θέμα του «μηχανισμού αλληλεγγύης» που έχει ως στόχο να μπει ένα τέλος στην οδύσσεια των πλοίων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και μετά δεν μπορούν να τους αποβιβάσουν.


Μια νέα συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα (22/7) στο Παρίσι, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών από 15 χώρες.

Ο Salvini δεν θα πάει στο ραντεβού αυτό, όπως ανέφεραν συνεργάτες του στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά θα εκπροσωπηθεί από μια τεχνική αντιπροσωπεία.

Στην επιστολή του προς τον Castaner ο Salvini αναφέρει ότι στο Ελσίνκι παρατήρησε ότι και άλλες χώρες εκφράζουν θέσεις παρόμοιες με της Ιταλίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν.

«Πολλοί συνάδελφοι υποστήριξαν ότι είναι αναγκαίο να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί της έρευνας και διάσωσης για να εμποδίσουμε καταχρήσεις που ευνοούν την παράτυπη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όπως παρατίθεται στο έγγραφο που προετοιμάσαμε μαζί με τη Μάλτα», τόνισε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ