2019-07-22 15:00:48
Φωτογραφία για Η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη: Αν ανοίξουμε τα σύνορα για τους μετανάστες, δεν θα αντέξετε ούτε έξι μήνες
Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. έχει αθετήσει τους όρους της συμφωνίας του 2016 για το μεταναστευτικό

Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu, προειδοποίσε ότι αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των μεταναστών και ανοίξει τα σύνορά της, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των μεταναστών για περισσότερο από έξι μήνες.

Μάλιστα, ο Σοϊλού κατηγόρησε την ΕΕ ότι έχει εγκαταλείψει την Τουρκία στο ζήτημα των μεταναστών και πρόσθεσε ότι αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα του σε τόπο παράνομων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα αυτής της αδιαφορίας. «Χτυπάνε με συγκατάβαση την πλάτη της Τουρκίας και της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο ευρωκοινοβούλιο, συμεπριφερόμενοι όπως οι αριστεροί προ τριών αιώνων».


Η Τουρκία, όπως αναφέρει το Anadolu, είναι η κύρια οδός της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, κατά τον οποίο εκτοπίσθηκαν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει αθετήσει τις τυποχρεώσεις της ως προς τη συμφωνία του 2016 για την αποθάρρυνση της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου. Η συμφωνία περιελάμβανε και πακέτο βοήθειας 6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για τις δομές φιλοξενίας των εκατομμυρίων μεταναστών που βρίσκονται στην Τουρκία, ωστόσο, έως τώρα έχει δοθεί μέρος αυτών των χρημάτων.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ