2019-07-23 20:38:00
Φωτογραφία για ΥπΑΑΤ: Ανάμειξη και του ιδιωτικού τομέα στην ασφάλιση των αγροτών
Στον ΕΛΓΑ, το νόμο για τους Συνεταιρισμούς, τις ελληνοποιήσεις αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση των νέων Γενικών Γραμματέων. Σχετικά με τον ΕΛΓΑ ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι πρόκειται για έναν Οργανισμό στον οποίο παρατηρούνται πλήθος χρονίων προβλημάτων τα οποία απαιτούν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό και όχι λύσεις εμβαλωματικές. Παράλληλα δικαίωσε τους αγρότες και παραγωγούς οι οποίοι παραπονούνται για την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων ενώ οι ίδιοι είναι συνεπείς ως προς την καταβολή των ασφαλίστρων τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει σαφής αναφορά και δέσμευση στο ζήτημα της ασφάλισης των αγροτών, όπου αναφέρεται ότι η λύση που θα δοθεί προβλέπει και την ανάμειξη της ιδιωτικής ασφάλισης. «Περιμένουμε την αναλογιστική μελέτη να δούμε πού βρισκόμαστε. Θα καταλήξουμε σε μια λύση την οποία θα διαβουλευτούμε και στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο ιδιωτικός τομέας», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.


Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς, ο οποίος αποτελεί μία ακόμη δέσμευση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί ισχυρή και θεσμική εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου σε όλα τα κέντρα εξουσίας ενώ παράλληλα τα σχήματα αυτά να είναι σε θέση να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος στην παραγωγή, να κάνουν επενδύσεις και να είναι ισχυροί διαπραγματευτές στο επίπεδο των τιμών εντός και εκτός Ελλάδος.

«Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η κινητροδότηση των παραγωγών μας. Πώς θα γίνει αυτό; Κάνοντας αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρησιμοποιώντας τη φορολογία ως αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ως εργαλείο εσόδων. Ο βελτιωμένος φορολογικός συντελεστής των συλλογικών σχημάτων θα είναι 10%» δήλωσε ο κ. Βορίδης για να καταλήξει σχετικά: «Η νομοθέτηση αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 6μήνου της διακυβέρνησης, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019».

Σε ό,τι αφορά το σοβαρότατο θέμα των παρανόμων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των αγροτικών προϊόντων μας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τόνισε την αναγκαιότητα ριζικής αντιμετώπισής τους σε δύο επίπεδα. «Σε πρώτο επίπεδο θα επανεξεταστεί το κυρωτικό πλαίσιο και εάν είναι επαρκές. Σε δεύτερο θα εξεταστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τους οποίους τίθενται ζητήματα συντονισμού και επικαλύψεων» ανάφερε ο κ. Βορίδης συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να μπούμε σε μια βαθιά συζήτηση να δούμε αν όντως αξιοποιούμε όλες της δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».

Αναφορικά με τον ρόλο της δημόσιας διοίκησης στην κυβερνητική προσπάθεια για αλλαγές και εκσυγχρονισμό, στόχος είναι η δουλειά πάνω σε ένα μοντέλο συγκεκριμένων προγραμμάτων το οποίο θα είναι βασισμένο σε αντικείμενα έργου. «Θέλω να τονίσω ότι όλες οι συζητήσεις δεν θα έχουν κανένα περιεχόμενο, αντικείμενο και μέλλον αν δεν εμπλακεί η Διοίκηση. Και αυτή θα το κάνει προκειμένου να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το εισόδημα των παραγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
neapaseges
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ