2019-07-24 07:58:13
Φωτογραφία για «Nimic»: Η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα στο Λοκάρνο
Μια νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, γραμμένη από τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου,  με τον τίτλο «Nimic», θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο τον Αύγουστο. 

Ένα από τα πιο ιστορικά ευρωπαϊκά Φεστιβάλ κινηματογράφου, αυτό του Λοκάρνο, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τις  7 έως τις 17 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση υπάρχει η φράση: «το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου», κάτι που προκάλεσε έκπληξη, καθώς κανείς δεν γνώριζε κάτι γι’ αυτό.

Ματ Ντίλον

Το «Nimic» είναι μια ταινία μικρού μήκους, 12 λεπτών συγκεκριμένα, που γύρισε ο Έλληνας σκηνοθέτης με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά, και χώρες παραγωγής τις Μ. Βρετανία και Γερμανία. Το Φεστιβάλ έδωσε, προς το παρόν, μόνο αυτές τις πληροφορίες, μαζί με μια φωτογραφία του Ντίλον από την ταινία. 

Δάφνη Πατακιά 

Ο Λάνθιμος υπογράφει τη σκηνοθεσία, το μοντάζ οι Ντομινίκ Λιουνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης ενώ οι εταιρείες παραγωγής του φιλμ είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5.

Το τελευταίο επιβεβαιωμένο νέο για τα μελλοντικά σχέδια του Έλληνα δημιουργού, είναι η μεταφορά του βιβλίου του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280», κάτι που ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από τα φετινά Όσκαρ, όπου η Ολίβια Κόλμαν πήρε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Favourite». naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νεκρός μποξέρ μετά από αγώνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νεκρός μποξέρ μετά από αγώνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ