2019-07-24 11:04:59
Φωτογραφία για FAZ: Η Αθήνα πιέζει για χαμηλότερους στόχους
Στις επιδιώξεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις επανέρχεται η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «στη νέα ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που προαναγγέλλουν διαπραγματεύσεις, τον επόμενο χρόνο, για τη μείωση των ελληνικών δημοσιονομικών στόχων».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου και επισημαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση «μέσα στους επόμενους μήνες θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών, υλοποιώντας πολλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχώς καθυστερούσαν μέχρι σήμερα». «Κατ' αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται η εμπιστοσύνη ότι μία χαλάρωση των στόχων του προϋπολογισμού όντως αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη και όχι σε ακριβά προεκλογικά δώρα» αναφέρει η FAZ.

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης υπενθυμίζει ότι «το συντηρητικό κυβερνών κόμμα είχε επικρίνει στο παρελθόν την αριστερή κυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είχε υπερεκπληρώσει τους στόχους, ώστε να έχει περιθώριο για να μοιράσει το αποκαλούμενο ''κοινωνικό μέρισμα'' στην εκλογική του πελατεία».


Süddeutsche Zeitung: Λουκέτο στο ελληνικό «Αλκατράζ»

Σε μία εντελώς διαφορετική εξαγγελία από τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού εστιάζει από την πλευρά της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η εφημερίδα αναφέρεται στην κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: «Προφανώς κανείς δεν βλέπει άλλον τρόπο για να αντιμετωπίσει την ανομία στις φυλακές». «Στις αρχές της χρονιάς και μέσα σε λίγες μέρες είχαμε δύο νεκρούς, οι οποίοι λέγεται ότι δολοφονήθηκαν από συγκρατούμενους. Ανακριτές κάνουν λόγο για μαφία του Κορυδαλλού» σημειώνει η SZ, προσθέτοντας ότι «και οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό ανησυχούν για την ασφάλειά τους». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Ειδικοί επισημαίνουν, ότι στην Ελλάδα το σωφρονιστικό σύστημα υποχρηματοδοτείται, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις στηλιτεύουν εδώ και καιρό την κατάσταση στο παλαιό σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο χτίστηκε για 640 κρατούμενους, αλλά έχει στεγάσει μέχρι και 2.000».

D.Welle

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ