2019-07-24 17:16:57
Φωτογραφία για Το Facebook παραβιάζει τους κανόνες για την πρόσβαση στους αριθμούς τηλεφώνου χρήστη
Η αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (FTC) έχει καταγγελίες για το πώς το Facebook διαχειρίζεται τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με την The Washington Post. 

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, οι διαφημιζόμενοι μπόρεσαν να στοχεύσουν τα κοινωνικά δίκτυα απο τους χρήστες που έδωσαν τους αριθμούς τους για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και επέτρεψαν επίσης στο εργαλείο αναγνώρισης προσώπου να τους επισημάνει στις φωτογραφίες.

Και οι δύο περιπτώσεις παραβιάζουν το απόρρητο του χρήστη. Επιπλέον, οι χρήστες δεν ενημερώθηκαν για τη χρήση αυτών των δεδομένων. Η FTC προετοιμάζει μια καταγγελία στο Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο δεν υποχρεούται να παραδεχθεί την ενοχή του για να τεθεί σε ισχύ η απόφαση επί της καταγγελίας.

Οι νέες καταγγελίες αποτελούν μέρος μιας έρευνας σχετικά με την πολιτική απορρήτου του Facebook μετά από διαρροή δεδομένων 87 εκατομμυρίων το 2018.Η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, το Facebook μπορεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους μέχρι και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ