2019-07-24 17:53:52
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Υπέβαλλε αίτημα ο Δήμαρχος για τεχνική υποστήριξη στις υπηρεσίες δόμησης (μεταφορά της Πολεοδομίας της Αμφιλοχίας στο Μεσολόγγι) χωρίς να ενημερώσει καν το Δημοτικό Συβούλιο!! -Ασπρογέρακας Νίκος: To μάθαμε από το διαδίκτυο!! -ΔΗΜΑΡΧΕ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ο Δήμος δεν είναι τσιφλί
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα.

Αγαπητοί Αναγνώστες

        Τη  Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας σε διπλή συνεδρίαση. Μία ειδική και μία τακτική συνεδρίαση.

       -Στην ειδική συνεδρίαση το ΔΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μασούρας Δημήτριος εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής για το υπόλοιπο της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου δηλαδή έως στις 31 Αυγούστου 2019. Επί των 21 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων με φανερή ψηφοφορία έλαβε 20 ψήφους. 

          Πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης τέθηκε, θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η συζήτηση του θέματος, που είχε  να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μετά από αίτημα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη προς το Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.  


            Ένα τόσο σοβαρό κατά τη γνώμη μου ήταν απαραίτητο να συζητηθεί στο ΔΣ πριν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης κάνει οποιαδήποτε ενέργεια. -Το μάθαμε από το διαδίκτυο!!!!!! -είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου κ.  Ασπρογέρακας Νικόλαος. 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή......   

             Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης χωρίς να ενημερώσει καν το Δημοτικό Συμβούλιο υπέβαλλε αίτημα που είχε να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, προς το Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Με λίγα λόγια μεταφορά της Πολεοδομίας της Αμφιλοχίας στο Μεσολόγγι. Το ΔΣ της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου με πλειοψηφία δέχτηκε το αίτημα αυτό.

           Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσλειτουργία (εξυπηρέτηση Δήμου και Δημοτών) που θα δημιουργηθεί τόσο σε θέματα Πολεοδομίας που αφορούν το Δήμο όσο και τους Δημότες του Δήμου μας. Τούτο είναι άμεση συνέπεια ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εξυπηρετεί 47.000 Δημότες της, τους Δημότες του Δήμου Θέρμου και ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ξηρομέρου.

       Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης χειρίστηκε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου. -Γιατί άραγε;   

      Στη συζήτηση ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης είπε ότι έθεσε και στο Δήμαρχο Αγρινίου το θέμα και δεν πήρε θετική απάντηση. Κατόπιν έκανε αίτημα στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου ως έδρα της ΠΕ Αιτ/νιας.  Είπε έτσι ορίζει ο νόμος.

         Αν είναι έτσι τότε γιατί να απευθυνθεί πρώτα στο Δήμο Αγρινίου; -Δεύτερο ερώτημα που δεν απάντησε.

          Παλιότερα το ΔΣ του Δήμου μας με εισήγηση του Δημάρχου ενέκρινε την παροχή Τεχνικής υποστήριξης στο Δήμο Ξηρομέρου σε ότι αφορά την επίβλεψη στο έργο του αποχετευτικού δικτύου του Μύτικα. Τρίτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: -Τότε είχε προσωπικό Δήμαρχε κ. Αποστολάκη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας;

Aγαπητοί  Αναγνώστες

          Ο νόμος που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης προβλέπει μεταξύ των άλλων και τη Διαδημοτική συνεργασία όμορων Δήμων. Πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει σε Διαδημοτική συνεργασία. Αυτό το αποσιώπησε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης. -Γιατί άραγε; -Tέταρτο ερώτημα, το οποίο χρειάζεται απάντηση.

         Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μασούρας, κ. Μωραίτης, κ. Ασπρογέρακας καθώς και παριστάμενοι μηχανικοί έθεσαν το θέμα. Να υπάρξει Διαδημοτική Συνεργασία με το Δήμο Αμφιλοχίας του Δικού μας Δήμου και βεβαίως η Πολεοδομία να παραμείνει στην Αμφιλοχία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης είπε, υποχρέωση της πολιτείας είναι, να στελεχώσει με προσωπικό τη Πολεοδομία για την εξυπηρέτηση Δήμων και Δημοτών.

        Τελικά  στη ψηφοφορία που έγινε, πλειοψήφησε η πρόταση για Διαδημοτική Συνεργασία των Δήμων Αμφιλοχίας και Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και παραμονή της Πολεοδομίας στην Αμφιλοχία. 

          Μετά ζήτησε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Βασίλειος. Ειπώθηκαν  απαράδεκτες κουβέντες από τον ίδιο  και από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κασόλα. Το κλίμα ήταν απαράδεκτο. Δεν γνωρίζω τα θέματα που τέθηκαν από το κ. Παππά Βασίλειο για αυτό το λόγο σταματώ εδώ.

       Τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Μπαλατσούρας είπε διακόπτουμε για δέκα λεπτά. Σε λίγα λεπτά ο Πρόεδρος είπε η συνεδρίαση θα συνεχιστεί άλλη ημέρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν κουβεντιάστηκαν ποτέ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

         Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ένα τόσο σοβαρό θέμα το χειρίστηκε πολιτικά με απαράδεκτο τρόπο. Αγνόησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ. Ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ κανενός. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα του Δήμου, και ο εκάστοτε Δήμαρχος τις κάνει πράξη.  

       Η πολιτική ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρα απεδείχθη μία ακόμα φορά. Απαξιώθηκε για μία ακόμα φορά ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

       Ο αποτυχημένος (πολιτικά) Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος υπέστη πολιτική πανωλεθρία. Πρώτη φορά δεν πλειοψήφησε πρόταση του στο ΔΣ. Η Δημοτική του ομάδα παρουσίασε εικόνα διάλυσης.

       -Πολιτικά ατυχέστατη η παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου  και υποψηφίου Δημάρχου κ. Κασόλα.

      -Απαράδεκτες εκφράσεις από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας το κ. Παππά  και το κ. Κασόλα.

       -Θετικότατες οι  παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ. Μασούρα Δημήτρη και κ. Μωραΐτη Νίκου. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ