2019-07-24 19:40:48
Φωτογραφία για Τον ΙΣΑ επισκέφθηκε σήμερα, η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο  Γ. Πατούλη και το ΔΣ  του ΙΣΑ, για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια υγεία   Τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγεί
Τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη και το Δ.Σ του ΙΣΑ, για  με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια υγεία και τον ιατρικό κόσμο.

Στην τοποθέτησή του, ο  Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, τόνισε  μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέπτομαι τον ΙΣΑ καθώς οι συνάδελφοί μου και γενικότερα όλο το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελεί το θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε στην χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα προβλήματα είναι τεράστια, ωστόσο με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια, θα πετυχαίνουμε καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.»

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεκριμένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους Φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.»


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αφού καλωσόρισε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,στο σπίτι των ιατρών της Αθήνας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, στο σπίτι των ιατρών της Αθήνας που σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου. Η επανεκκίνηση της χώρας, με την νέα κυβέρνηση ανοίγει και μια νέα σελίδα και για την υγεία. Ξεκινά μια στενή συνεργασία καθώς ο ΙΣΑ θα είναι αρωγός   στη χάραξη της πολιτικής που θα είναι προς όφελος του ασθενή, της δημόσιας υγείας και του λειτουργού της υγείας»

Στη συνέχεια το λόγο, πήραν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, τα οποία του παρουσίασαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία ενώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα, με τις θέσεις του ΙΣΑ, σε βασικά ζητήματα όπως είναι τα εξής:

·              Προτάσεις για ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  και τους Φορείς της  ΠΦΥ (Το.Μ.Υ., οικογενειακοί γιατροί,Clawback,συμβάσεις γιατρών με ΕΟΠΥΥ κ.τ.λ.)

·              Χορήγηση Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή

·              Τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των Ιατρείων  και την ιατρική διαφήμιση

·              Τροποποίηση διατάξεων που αφορούν τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράδοση των ιστορικών λευκωμάτων και των ειδικών εκδόσεων του ΙΣΑ στους δύο Υπουργούς.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός ΑΝΤ1 ο Κώστας Τσολάκης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός ΑΝΤ1 ο Κώστας Τσολάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ