2019-07-25 11:31:38
Φωτογραφία για Φεύγει από τη Χρυσή Αυγή, στέλνει την επιστολή αποχώρησης στους αντιφασίστες!
Το ότι η Χρυσή Αυγή είναι πια, μετά και το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών που την άφησε εκτός Βουλής, υπό διάλυση, είναι γνωστό: Δεν έχουν τέλος οι παραιτήσεις και αποχωρήσεις στελεχών που αποβλέπουν είτε στη δημιουργία ενός νέου εθνικιστικού, πιθανότατα και νεοναζιστικού φορέα, είτε σε μία ευνοϊκότερη στάση του Δικαστηρίου απέναντί τους -για όσους είναι υπόδικοι- καθώς η Δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της.

Αυτό όμως που είναι πρωτοφανές είναι η εικόνα «παράδοσης» στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης στον μεγαλύτερο αντίπαλό της, το αντιφασιστικό κίνημα που όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε ποικιλοτρόπως τη δράση της Χρυσής Αυγής. Έτσι λοιπόν ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Δημήτρης Βογιατζής, μέλος της ΚΕ, γραμματέα της ΤΟ Καβάλας και διαχειριστή ηλεκτρονικών μέσων, έστειλε την επιστολή αποχώρησής του από το νεοναζιστικό μόρφωμα στην Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), στον ιστότοπο της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκης της Χρυσής Αυγής, jailgoldendawn.com, και τον ιστότοπο omniatv.com, σύμφωνα τουλάχιστον με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της ΟΡΜΑ στις 16 Ιουλίου.


Η ΟΡΜΑ αναφέρει ότι «είναι πράγματι εντυπωσιακό το ξεγύμνωμα των φασιστών, όταν τους τελειώνουν οι ασφαλιστικές δικλείδες της βουλευτικής ασυλίας και των ‘’αποζημιώσεων’’. Οι επιστολές δεν στέλνονται μόνο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στις αντιφασιστικές οργανώσεις ως προσπάθεια ‘’οριστικής παράδοσης’’.

»Το κείμενο, φυσικά, αναφέρει ρητά πως η ΤΟ Καβάλας δεν «απασχόλησε τη Δικαιοσύνη» προφανώς σε μια προσπάθεια να αποφύγει κατηγορίες συνεργίας. Όμως, όπως όλοι παρατηρούμε το πρόβλημα του Δ. Βογιατζή δεν ξεκινά με τη δολοφονία Λουκμάν ή Φύσσα ούτε καν μετά και τις διώξεις ενάντια στην εγκληματική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Δ. Βογιατζής αποκτά πρόβλημα όταν παραγκωνίζεται από την ηγετική ομάδα του Μιχαλολιάκου κι όταν συνειδητοποιεί πως δεν υπάρχει καμία ομπρέλα προστασίας για τον ίδιο μετά την εκδίωξη της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο.

»Θα παρακολουθήσουμε όλα τα αλληλοκαρφώματα των «αγωνιστών του εθνικισμού», γιατί θα αρχίσουν να βγάζουν λαβράκια από τα εσωτερικά της φασιστικής οργάνωσης. Όμως, μια επιστολή δεν αρκεί να ξεπλυθούν τα εγκλήματα. Μια επιστολή δεν αναιρεί το κανιβαλιστικό σχέδιο που εξελισσόταν ενάντια στο ταξικό κίνημα και στις οργανώσεις του, ενάντια στους εργαζόμενους και στη νεολαία ανεξαρτήτου εθνικής καταβολής, σεξουαλικού προσδιορισμού και θρησκευτικής ευαισθησίας. Η «παραίτηση» αν δεν είναι από το σύνολο της πολιτικής ζωής, είναι κούφια! Το αντιφασιστικό κίνημα δε θα κλείσει τα μάτια σε επανεμφάνιση των «μετανοημένων» μέσα από εθνικιστικά, ακροδεξιά κόμματα παλιά ή νέα», καταλήγει η οργάνωση.

Η επιστολή αποχώρησης ΕΔΩ
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ