2019-07-26 07:12:31
Φωτογραφία για Aυτές είναι τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη
Yπάρχουν τροφές που δεν καλύπτουν απλά την

ανάγκη σου για ενέργεια, αλλά την μεγαλώνουν: τροφές, δηλαδή, που αντί να δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού, σου ανοίγουν την όρεξη.

Αν θέλεις να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του βάρους σου ή να το μειώσεις είναι καλό να γνωρίζεις ποιες τροφές δεν είναι «σύμμαχοί» σου σε αυτή σου την προσπάθεια. Οι τροφές αυτς είναι πλούσιες σε ζάχαρη, σε απλούς υδατάνθρακες, σε μονογλουταμινικό νάτριο, τροφές με μυρωδικά όπως το σκόρδο, το γαρίφαλο, το πιπέρι, τροφές πλούσιες σε λιπαρά και σε μονογλουταμινικό νάτριο (σύνηθες συντηρητικό τυποποιημένων τροφών) και σε γλυκάνισο. Πρόσφατη έρευνα έδειξε 8 τροφές που αυξάνουν το αίσθημα πείνας και έχουν ορεξιογόνο δράση.

1) Ψωμί ολικής άλεσης: Το ψωμί ολικής άλεσης έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και σε κάνει να νιώθεις και πάλι ότι πεινάς σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Ένας τρόπος να ξεχωρίζεις τις τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη από εκείνες που έχουν χαμηλό είναι να θυμάσαι ότι οι πρώτες είναι κυρίως αυτές που έρχονται από την φύση, ενώ οι δεύτερες είναι οι περισσότερο επεξεργασμένες).


2) Ασπράδια αυγού: Είναι γεμάτα βιταμίνες και πρωτεΐνες. Η κατανάλωση ασπραδιών δεν αυξάνει την χοληστερίνη, όσο η κατανάλωση των κρόκων. Ωστόσο ο κρόκος είναι εκείνος που προκαλεί το αίσθημα κορεσμού και όχι το ασπράδι.

3) Τυρί: Τροφές πλούσιες σε λιπαρά, όπως το τυρί (αλλά και τα τηγανιτά εδέσματα και η κρέμα γάλακτος) ανοίγουν την όρεξη. Καλό είναι να καταναλώνονται με μια καλή πηγή φυτικών ινών προκειμένου να δυσαπορροφάται ένα μέρος των λιπαρών και να έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη

.

4) Σούσι: Oι απλοί υδατάνθρακες, όπως το ρύζι, διασπώνται γρήγορα σε γλυκόζη και σε κάνουν να πεινάς γρήγορα πάλι. Δοκίμασε rolls με καστανό ρύζι.

5) Χυμός: Μιλάμε για τους συσκευασμένους χυμούς (που έχουν ελάχιστο ποσοστό φυσικού χυμού) και smoothies. Οι περισσότεροι είναι γεμάτοι ζάχαρη και αυτό που κάνουν είναι να σου δημιουργούν γρήγορα το αίσθημα πείνας.

6) Δημητριακά με ζάχαρη: Είναι γεμάτοι επεξεργασμένους υδατάνθρακες και οδηγούν γρήγορα σε αίσθημα πείνας. Για να το ανακόψεις μπορείς να τους ανακατέψεις με ξηρούς καρπούς.

bovary.gr
loading...
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ