2019-07-26 12:00:24
Φωτογραφία για Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πότε κλείνει το Taxisnet - Προσοχή στα πρόστιμα
Δύσκολο «σταυρόλεξο» οι φορολογικές δηλώσεις 2019 - Πιέσεις για παράταση

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019. Η προθεσμία εκπνέει και, εφόσον δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση.

Την ίδια ώρα, τη χορήγηση νέας παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις τους σύλλογοι φοροτεχνικών από όλη την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει παραταθεί σημαντικά η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά

100 ευρώ - Για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

250 ευρώ - Για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι)

500 ευρώ - Για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ