2019-07-26 13:10:15
Φωτογραφία για Γαύδος: Νοίκιαζαν ...σκηνές μέσω Airbnb στο νησί
Η επιχειρηματίας έστησε από τις αρχές Απριλίου επτά lux σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού

Μία απίστευτη καταγγελία που αφορά σε ενοικιάσεις σκηνών σε ελεύθερα σημεία της Γαύδου, μέσω της πλατφόρμας Airbnb, είδε το φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ιδιώτες -που ενδέχεται να διατηρούν σχετική τουριστική επιχείρηση- έχουν καταχωρίσει αγγελίες στο Airbnb για «καβάντζες» στη Γαύδο. Πρόκειται για σημεία που έχουν σκιά από δέντρα, και στα οποία έχουν στήσει τις σκηνές.

Τα πρωτότυπα αυτά «ακίνητα» στο Airbnb, έχουν στηθεί στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του Σαρακήνικου, με τους καταγγέλλοντες να επισημαίνουν ότι η άγνωστη ομάδα ιδιωτών προκαταλαμβάνει σημεία για να τα ενοικιάσει για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», οι επιτήδειοι ενοικιάζουν τις σκηνές μέσω Airbnb για ποσά που ξεκινούν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση, ενώ διαφημίζουν ότι σε κοντινό σημείο υπάρχει εξωτερική κουζίνα και… τουαλέτα.

Η αντίδραση της δημάρχου Γαύδου

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δημάρχου Γαύδου, Ευαγγελίας Καλλινίκου, στις ενέργειες του επιχειρηματία για εμπορική εκμετάλλευση καβατζών σε παραλία του νησιού.

«Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ