2019-07-26 16:15:24
Φωτογραφία για Χρήστος Ανθόπουλος: «Δεν ήταν το όνειρό μου να ασχοληθώ με την τηλεόραση»
Πίνει τον καφέ του ντεκαφεϊνέ, ακόμη κι αν έχει κοιμηθεί λίγες ώρες και έχει μπροστά του μια μέρα γεμάτη γυρίσματα. Πακετάρει συχνά τα πράγματά του και νιώθει πάντα έτοιμος για τον επόμενο προορισμό. Καταφέρνει μετά το πρώτο 24ωρο σε μια χώρα να συμπεριφέρεται λες και ζούσε από πάντα εκεί, μάλλον αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας της εκπομπής TheTouristes, που παρουσιάζει με την Ελένη Βαΐτσου στον ΣΚΑΪ. Αυτή τη φορά o Χρήστος Ανθόπουλος δεν μας μυεί στα μυστικά κάποιας πόλης του εξωτερικού, αλλά της ζωής του.

Aπό τα παιδικά του χρόνια ξεκίνησε να αθλείται, ενώ μεγαλώνοντας πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με σκοπό να γίνει γυμναστής. Όμως η κοινωνικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησαν μέχρι και στην… πασαρέλα. Τα ευτράπελα, δε, που του συνέβαιναν στις επιδείξεις είναι άξια αναφοράς. Αναζητώντας μονίμως το «διαφορετικό», βρέθηκε ξαφνικά να ασχολείται με την τηλεόραση, θέλοντας να αφήσει το δικό του στίγμα κι εκεί.


Από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί σε όλο τον κόσμο, ο Χρήστος Ανθόπουλος μπορεί να μην ονειρευόταν φώτα και κάμερες, ο πατέρας του όμως (σ.σ. Γιώργος Ανθόπουλος) φρόντισε να τον μυήσει από μικρή ηλικία: «Ο μπαμπάς μου είχε πάρει μια τεράστια κάμερα από την Αμερική και μας έβαζε με τον αδερφό μου να κάνουμε σκετσάκια και παιχνίδια. Έχω πάρα πολλές αναμνήσεις με μια κάμερα μπροστά, όμως δεν είχα το μικρόβιο της τηλεόρασης. Δεν έλεγα ότι θέλω να γίνω παρουσιαστής ή ηθοποιός. Εμείς τότε ασχολούμασταν με τον αθλητισμό και το πρότυπό μας ήταν ο Γκάλης. Όπως καταλαβαίνεις, η τηλεόραση δεν ήταν όνειρό μου, δεν είχε μπει καν στο μυαλό μου. Μου φαινόταν πολύ μακρινό. Από τη Φλώρινα ξαφνικά να πω ότι θέλω να γίνω παρουσιαστής; Θα με περνούσαν για τρελό».

Στα 18 του αποχωρίστηκε το πατρικό του για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Γρήγορα ο κοινωνικός του περίγυρος διευρύνθηκε και ο Χρήστος δεν άργησε να δοκιμάσει να περπατήσει και σε μονοπάτια πέραν του αθλητισμού.

«Έβγαινα συχνά έξω και, λόγω του ότι είμαι κοινωνικός, γνώρισα πολύ κόσμο. Κάποια στιγμή ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μόντελινγκ. Όχι επαγγελματικά, κυρίως σαν χόμπι. Περίπου για μια δεκαετία έκανα διάφορα πράγματα στον χώρο της μόδας, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, τη Ρώμη και το Μιλάνο. Επειδή όμως θέλω γενικά να μιλάω και να κάνω χαβαλέ, στις πασαρέλες μού ερχόταν να γελάω. Άλλες φορές έβγαινα και μιλούσα σε όσους κάθονταν κάτω. Δεν μπορούσα αυτό το σοβαρό» μου εξηγεί, αναπολώντας τις στιγμές που του προκάλεσαν γέλιο.

Η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του όταν αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε να συμμετάσχει στην εκπομπή του Μακεδονία TV Κορίτσια Για Σπίτι με την Ελένη Τσολάκη και τη Σοφία Γκόσιου.

«Από μόνο του όλο αυτό ήταν τρελό. Εγώ όμως ήθελα να το προχωρήσω και να κάνω κάτι δικό μου. Κάποιος θα έλεγε “Έχεις αυτό, πού πας στα βαθιά να κάνεις κάτι δικό σου από την αρχή;’’». Έχοντας στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ και με συνταξιδιώτες στο τηλεοπτικό ταξίδι τον Γιώργο Φειδά (σεναριογράφος της σειράς Singles) και τον Κώστα Αμοιρίδη (φωτογράφος και σκηνοθέτης) έφτιαξαν έναν πιλότο εκπομπής, διεκδικώντας μια θέση στο πρόγραμμα του Mega.

«Ήμασταν μια τριάδα φίλων που είχαμε δουλέψει πάνω σε παραγωγές μαζί, είχαμε κάνει και διαφημιστικά. Κάποια στιγμή, λοιπόν, βάλαμε κάτω τις ιδέες μας και αποφασίσαμε να στείλουμε έναν πιλότο εκπομπής στο Mega. Το 2014, λοιπόν, ξεκινήσαμε το late night show με τίτλο Εεεεε. Μπήκαμε κατευθείαν στα βαθιά. Ετοιμάσαμε 12 επεισόδια με τρεις καλεσμένους το καθένα. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για εκείνη την εποχή» λέει.

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ακολούθησε η συνεργασία με την Digital Minds για το κανάλι του στο YouTube, ενώ σύντομα χτύπησε το τηλέφωνό του από την τότε διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ Άλκηστις Μαραγκουδάκη: «Ήταν η πρώτη που με πήρε τηλέφωνο με το που τελείωσε το Εεεεε, τον Απρίλιο του 2015. Μου είχε ζητήσει να κάνουμε ραντεβού, αλλά τότε ήταν ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας της συνεργασίας με το Mega, οπότε δεν ήμουν 100% έτοιμος για κάτι άλλο. Αργότερα πήγα στον ΣΚΑΪ και ξεκινήσαμε με την εκπομπή ΣΠΟΡΤέΞ».

Μπορεί το κοινό να τον απόλαυσε φέτος σε μια ταξιδιωτική εκπομπή, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως είχε προηγηθεί ραντεβού με την Ελένη Μενεγάκη: «Ήμουν ήδη σε συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ και προχωρούσα το πρότζεκτ, όταν μου έγινε η πρόταση να κάνω ένα ραντεβού με την Ελένη. Πήγα να μιλήσω, γιατί… είναι η Ελένη Μενεγάκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία στην τηλεόραση και το ραντεβού μαζί της με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Μιλήσαμε για πολλή ώρα, με συμβούλεψε σε αρκετά θέματα και μπορώ να σου πω ότι το ραντεβού αυτό συνετέλεσε θετικά στη φετινή μου εξέλιξη. Ήθελα να πάω για να γνωριστούμε και να μου εκφράσει τις σκέψεις της».

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ