2019-07-27 08:58:32
Φωτογραφία για Bentley EXP 100 GT
Το EXP 100 GT είναι εντυπωσιακό από όποια πλευρά και αν το δεις. Πρόκειται για ένα

εμβληματικό δίθυρο GT με πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία και με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης που μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η εταιρία και τα αυτοκίνητα που αποτελούν την απόλυτη έκφραση της πολυτέλειας στο μέλλον.

Σύμφωνα με το CEO της εταιρίας, Adrian Hallmark ο εξηλεκτρισμός και η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξουν θεμελιακά την αυτοκίνηση αλλά και την σχέση της με τους χρήστες. Το πρωτότυπο EXP 100 GT δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η φιλοσοφία της Bentley κατά τη μετάβαση στα νέα δεδομένα. Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου συνδυάζει στοιχεία που τονίζουν την σύνδεση με την παραδοσιακή εικόνα των Bentley αλλά συγχρόνως ενσωματώνει το σχεδιαστικό ύφος ενός οχήματος με φουτουριστικό χαρακτήρα. Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η τρισδιάστατη διαμόρφωση της μάσκας στην οποία είναι ενσωματωμένα και τα φώτα καθώς και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω. Μάλιστα όλη η μάσκα διαθέτει ένα εντυπωσιακό σύστημα φωτισμού το οποίο έχει και λειτουργικό ρόλο ως μέσο επικοινωνίας με τους πεζούς αλλά και τους γύρω με ενεργοποιημένη την αυτόνομη οδήγηση.


Πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο καθώς το μήκος του φθάνει τα 5,8 μέτρα ενώ παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα δίθυρο GT η ευρυχωρία του είναι αντίστοιχη με αυτή μιας Flying Spur. Η απουσία των μεγάλων V8 και W12 κινητήρων που υπάρχουν στα σημερινά μοντέλα έχει επιτρέψει την μεταφορά της καμπίνας πιο κοντά στο κέντρο του αμαξώματος. Οι τεράστιες πόρτες μήκους 2,5 μέτρων ανοίγουν προς τα επάνω επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Η εξωτερική σχεδίαση συνοδεύεται από πολλές λεπτομέρειες ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων ενώ η έξυπνη τεχνολογία επεκτείνεται σε κάθε σχεδόν τομέα όπως για παράδειγμα στα καθίσματα που διαθέτουν βιομετρικούς αισθητήρες ώστε να προσαρμόζονται στον σωματότυπο κάθε οδηγού.

Σε επίπεδο απόδοσης το EXP 100 GT έχει μπαταρία τεχνολογίας solid-state και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό). Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία φθάνει τα 700 χιλιόμετρα. Πάντως παρά την φουτουριστική του σύλληψη, το EXP 100 GT κουβαλά αρκετές τεχνολογίες που βρίσκονται υπό εξέλιξη ώστε να περάσουν και στα αυτοκίνητα παραγωγής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ