2019-07-27 18:57:45
Φωτογραφία για Πρώην διοικητής της κυπριακής ΕΥΠ: Η Τουρκία εξετάζει τη δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών όπλων
Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικών όπλων, προχώρησε  χθες ο πρώην Διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αντρέας Πενταράς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Sigma Live», ο  Κύπριος στρατηγός έκανε λόγο για συμφωνία Άγκυρας – Μόσχας, με στόχο τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

Κατά τον ίδιο, η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση αντιδραστήρων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση έχει με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά έχει σχέση με τη δημιουργία πυρηνικών όπλων και βομβών» κατήγγειλε, χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Λευκωσίας, κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να αντιδράσει για να προλάβει τα χειρότερα. «Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να τοποθετηθεί στο εργοστάσιο μία επιτροπή, η οποία θα ελέγχει τις προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας του».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Κύπρου είναι ιδιαιτέρως τεταμένες το τελευταίο διάστημα, μετά τη μονομερή απόφαση της Άγκυρας να στείλει εντός της κυπριακής ΑΟΖ γεωτρύπανα – πλοία και να ξεκινήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ