2019-07-30 14:00:23
Φωτογραφία για Πρεμιέρα για το γαστρονομικό event «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»
O executive chef Γιώργος Τρουμούχης με τον σεφ Σταμάτη Μισομικέ και την ομάδα τους στο «Noble Gourmet» στο «Elysium Resort & Spa»

Η θάλασσα που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με τον υπόλοιπο κόσμο έφερε στο Νότιο Αιγαίο εμπόρους, περιηγητές και κατακτητές. Μαζί με τους ανθρώπους έφερε και τις γευστικές τους συνήθειες οι οποίες ενσωματώθηκαν στη γαστρονομική παράδοση του τόπου, με αποτέλεσμα μια κουζίνα με μοναδικές αποχρώσεις, κουζίνα της λιτότητας και του μέτρου, του κοσμοπολίτικου και του οικείου. Αυτή η ξεχωριστή κουζίνα είναι η βάση των dîners de gala «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» που κάνουν πρεμιέρα στη Ρόδο στις 2 Αυγούστου και έχουν ως στόχο να συστήσουν την τοπική γαστρονομία στο διεθνές κοινό και στους Έλληνες επισκέπτες του νησιού.

Η διοργάνωση «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός - Οι καλύτεροι σεφ δημιουργούν σύγχρονα πιάτα με έμπνευση από την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική παράδοση» απλώνεται χρονικά από τον Αύγουστο μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου και είναι μια πρόσκληση στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν και να απολαύσουν τα μυστικά της αρχαιότερης και πλουσιότερης κουζίνας του κόσμου.


Οι διεθνείς τάσεις που δείχνουν πως όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν προορισμό με βάση την αναζήτηση καλού, αυθεντικού φαγητού, σε μια εποχή που η γαστρονομία από επικοινωνιακή άποψη θριαμβεύει, καθιστούν την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου σε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» στοιχείο-κλειδί ώστε τα νησιά μας να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί διεθνώς.

«12 Νησιά» στο «Rodos Palace»

Η πρεμιέρα των dîners de gala γίνεται στις 2 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο«Elysium Resort & Spa» και στο βραβευμένο fine dining εστιατόριό του «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), όπου ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ και με τη συμβολή του guest chef, του βραβευμένου Σωτήρη Ευαγγέλου, αναδημιουργούν εμπνευσμένα την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε σύμπλευση με τις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις.

Στις 9 Αυγούστου, τη σκυτάλη παίρνει το ξενοδοχείο «Rodos Palace» και το fine dining εστιατόριο «12 Νησιά». Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης μένουν κοντά στις τοπικές ροδίτικες γεύσεις σε μια προσωπική μοντέρνα απόδοση. Guest chef ο Δημήτρης Παμπόρης.

«Blue Bay» στο «Atlantica Imperial Resort & Spa»

Τα dîners de gala του φθινοπώρου ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου, με το ξενοδοχείο «Atlantica Imperial Resort & Spa» και το fine dining εστιατόριο «Blue Bay». Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγάδα του ερμηνεύουν τις τοπικές αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με κοσμοπολίτικη διάθεση. Guest chef ο Έκτορας Μποτρίνι. Στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο εστιατόριο «Thea» του ξενοδοχείου «Sheraton»ο executive chef Νίκος Ζερβός επιλέγει μια ανάλαφρη και μοντέρνα ερμηνεία της κουζίνας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Guest chef ο βραβευμένος Αστέριος Κουστούδης.

«Thea» στο «Sheraton»

Τελευταίο dîner de gala αυτό στο ξενοδοχείο «Lindian Village» στις 2 Οκτωβρίου. Στο εστιατόριο «Almante's», ο executive chef Γιώργος Παλαιολόγου ενσωματώνει με λεπτότητα και δημιουργικότητα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα σε γευστικά πιάτα. Guest chef ο Γιάννης Μπαξεβάνης.

«Almante's» στο «Lindian Village»

Αν έχετε προγραμματίσει διακοπές στη Ρόδο, η συμμετοχή σε κάποιο από αυτά τα μοναδικά dîners de gala, θα προσθέσει απολαυστικό άρωμα και γεύση στην ταξιδιωτική σας εμπειρία. Για να κλείσετε τραπέζι, επικοινωνήστε έγκαιρα με τα ξενοδοχεία, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δείτε όλες τις πληροφορίες και τα μενού στο www.aegean30.gr.

Με την ευγενική χορηγία της METRO Cash & Carry και της NESPRESSO
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ