2019-07-30 15:00:25
Φωτογραφία για Προκλητική απάντηση των τουρκοκυπρίων στη δήλωση Μητσοτάκη για τερματισμό της κατοχής
Ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, χαρακτήρισε την δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ως «ξεπερασμένη».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος από την Ελλάδα και παραβίασης του συντάγματος.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή».

Επίσης υποστήριξε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».

Για τα Βαρώσια ανέφερε πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. Οι Ελληνοκύπριοι, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε ο,τιδήποτε για τα Βαρώσια και πρόσθεσε πως οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Rock festival στη Ρόδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Rock festival στη Ρόδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ