2019-07-30 20:00:23
Φωτογραφία για «Μαφία της ντόπας»: Εξαρθρώθηκαν μέσω… Facebook 2 οργανώσεις που προμήθευαν με αναβολικά 37 αθλητές - Οι σοκαριστικοί διάλογοι
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προμήθευαν σκευάσματα για την αύξηση μυϊκή μάζας… πτηνών που συμμετείχαν σε κοκορομαχίες στις Φιλιππίνες!

Οι… γκουρού των αναβολικών, η «μαφία» της ντόπας, εξαρθρώθηκε μέσω facebook! Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, που προμήθευαν με επικίνδυνα σκευάσματα τουλάχιστον 37 αθλητές, διαφημίζονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της ιστοσελίδας «Σινι γκουρού».

Θησαύριζαν πουλώντας… χημική υποβοήθηση σε μπόντι μπίλντερ, αθλητές του βόλεϊ, τριάθλου, πολεμικών τεχνών, κολύμβησης, πυγμαχίας, ποδοσφαίρου, ακόμη και ενός παλαιστή ελληνορωμαϊκής πάλης μεγάλου αθλητικού σωματείου. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχαν συλλάβει 10 άτομα κατηγορούμενα για τα αδικήματα της σύστασης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, νόμου περί αντι-ντόπινγκ, έκθεση, οπλοφορία-οπλοκατοχή. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων προμήθευαν ακόμη και αναβολικά για την αύξηση μυϊκής μάζας… πτηνών, που χρησιμοποιούνταν σε κοκορομαχίες στις Φιλιππίνες!


Με τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί εις βάρος τους είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος τους είχε παραπέμψει σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία. Ολοι οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστήριξαν ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ενώ οι συγκεκριμένες ουσίες ήταν νόμιμα σκευάσματα από το εξωτερικό. Ο συνήγορος τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Χ. Γώγος, είχε δηλώσει: «Είμαστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα της ανάκρισης, καθώς οι εντολείς μου αφέθηκαν ελεύθεροι. Είναι άμεση η ανάγκη εξορθολογισμού των διώξεων οι οποίες ασκούνται, καθώς η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθε δικογραφία τείνει να οδηγήσει σε αποτέλεσμα που δεν συνάδει με τη νομική αλήθεια».

Η έρευνα

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα της υπόθεσης στις 24 Αυγούστου 2018 όταν έφθασαν πληροφορίες για κύκλωμα το οποίο διακινεί μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών, ενώ για τη διακίνηση των αναβολικών σκευασμάτων χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα facebook με τίτλο «Σινι γκουρού», η οποία είχε δημιουργηθεί στις 8 Απριλίου 2017 με την αρχική ονομασία «Εργαστήριο Σινι». Εντοπίστηκαν δύο ακόμη προφίλ φερόμενων μελών του κυκλώματος, 37 και 34 χρόνων, και δόθηκε εισαγγελική άδεια για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Από τις ακροάσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς προέκυψε πλήθος κλήσεων στις οποίες αναφέρονται σε παράνομα αναβολικά σκευάσματα.

Χρήστης-διαχειριστής της ιστοσελίδας και φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 33χρονος Αυστριακός και φερόμενη «αντιπρόσωπος» στη χώρα μας μία 27χρονη Ελληνίδα. Η διακίνηση των συγκεκριμένων σκευασμάτων φαίνεται να γινόταν σε γυμναστήρια, καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής σε Κύπρο, Γερμανία Αυστρία, Ν. Κόσμο, ακόμη και Αμαλιάδα.

Οι οικονομικές συναλλαγές ορισμένων μελών εκτείνονταν χρονικά από το 2013 μέσω των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων WESTERN Union, MoneyGram, προς το εξωτερικό.

Η 1η και Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο πανελλαδικά, στην Κύπρο και τη Γερμανία, όπου έστελναν τα παράνομα σκευάσματα, ενώ η προμήθεια των πρώτων υλών για την παρασκευή τους φαίνεται ότι γινόταν από τη Βουλγαρία, την Αυστρία και την Κίνα. Το παρασκευαστήριο των προσμίξεων βρισκόταν την οδό Αγ. Πάντων στην Καλλιθέα, ενώ η προμήθεια γινόταν μέσω εταιριών ταχυμεταφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, ένας 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή των απαραίτητων πρώτων υλών κυρίως από το εξωτερικό μέσω της Κίνας, της Βουλγαρίας και της Αυστρίας, καθώς και την παρασκευή και τη συσκευασία των παράνομων αναβολικών σκευασμάτων στην τελική τους μορφή, σε παρασκευαστήριο στην Καλλιθέα, όπου βρέθηκε πλήθος σκευασμάτων. Ο ίδιος φέρεται να έστελνε στους πελάτες φωτογραφίες των σκευασμάτων μέσω διαδικτυακών εφαρμογών για την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι, 37 και 33 χρόνων, φέρεται να είχαν ρόλο στην αποθήκευση, στη διακίνηση, στην εμπορία και τη χορήγηση αναβολικών σκευασμάτων σε αθλητές. Φερόταν και ο ίδιος πρώην αθλητής του Bodybuilding και προπονητής άλλης αθλήτριας από την Αλβανία.

Ενας 34χρονος φέρεται να διακινούσε σκευάσματα που προμηθευόταν από τη Βουλγαρία, στην οποία ταξίδευε τακτικά με τελευταία φορά στις 20 Ιουνίου 2019. Ενας 57χρονος, που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ήταν ο κατασκευαστής των συσκευασιών των σκευασμάτων, σε τυπογραφείο που διατηρεί στον Ταύρο.

…η 2η οργάνωση

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργούσε υπό τις οδηγίες και εντολές ενός 33χρονου από την Αυστρία, με προφίλ στο facebook το ονοματεπώνυμό του, που συνοδευόταν με τη φράση «πιάσε με εάν μπορείς». Η προμήθεια των πρώτων υλών γινόταν από την Τσεχία και την Κίνα και συγκεκριμένα από τον διαχειριστή του προφίλ «Xiong Jie (Jason in MaxSource Chem)».

Την παρασκευή των σκευασμάτων είχε αναλάβει μία 27χρονη, με τη συνδρομή της μητέρας και του αδερφού της, μέσα στο σπίτι τους και τη συνέχεια τη χορήγησή τους στους πελάτες.

Ο Αυστριακός ήρθε σε επαφή με τους Ελληνες, πριν από 5 χρόνια, μέσω ενός 34χρονου από το Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας, που ζούσε στη χώρα μας, και τον γνώρισε στην 27χρονη ξαδέλφη του, η οποία έκανε σχέση με τον «αρχηγό».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Θα σου μείνει το συκώτι στο χέρι…

Από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων προέκυπταν τα «παράπονα» κάποιων πελατών και η ανησυχία τους για κάποιες παρενέργειες, με τους κατηγορουμένους να τους καθησυχάζουν και να τους δίνουν οδηγίες για τη σωστή χρήση.

– Α: Φίλε, τι κάνεις;

– Β: Ντιαναμπόλ ενάμιση μήνα;

– Α: Τι είναι αυτά που κάνεις; Θα σου μείνει το συκώτι στο χέρι…

Σε μία συνομιλία ένας πελάτης ρωτά: «Μήπως έχεις δει το “Ικουιγκάν;”». «Και αυτό κτηνιατρικό», του απαντά κατηγορούμενος, καθώς επρόκειτο για αναβολικό που χρησιμοποιούν σε Μεξικό και Φιλιππίνες για την αύξηση της μυϊκής μάζας πτηνών, που χρησιμοποιούνταν σε κοκορομαχίες.

«ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ»

Δεν ήταν μόνο bodybuilders

Από την ανάλυση των στοιχείων της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε και η σύνδεση του κυκλώματος με τους αθλητές, που επικοινωνούσαν για τη χορήγηση σκευασμάτων.

Πάρα πολλοί αθλητές bodybuilding ήταν στο «πελατολόγιο», οι οποίοι είχαν πολλές διακρίσεις σε κατηγορίες σωματικές διάπλασης σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και διεθνή, όπως το Mr UNIVERSE. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν και γυναίκες αθλήτριες πολεμικών τεχνών, όπως ΜΜΑ, συνδυαστικές τεχνικές πάλης μέσα σε… κλουβιά! Από τις ημερομηνίες οικονομικών συναλλαγών προέκυψε η αγορά σκευασμάτων από αθλητή δυναμικού τριάθλου, αθλητή της πολεμικής τέχνης Brazilian Jiu Jitsu στην Καρδίτσα, από αθλητή μεγάλου αθλητικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, αθλητή του βόλεϊ σε αθηναϊκή ομάδα, από ποδοσφαιριστή, από πυγμάχο, ακόμη και κολυμβητή./πηγή Ελ.Τύπος
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ