2019-07-30 22:23:24
Φωτογραφία για Βγήκε από τη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Αλέξης Κούγιας: Γιατί αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Εκτός φυλακών βρίσκεται ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο ειδικός φρουρός πουσκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το Δεκέμβριο του 2008 επιστρέφει στο σπίτι του μετά από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο. Νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου – αναφορικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει.


powered by Rubicon Project

Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιό τους.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγό του.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου που ουσιαστικά θέτει εκτός φυλακής τον πελάτη του, αλλά και για τις τοποθετήσεις του δικηγόρου της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Κορκονέα θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, χαρακτήρισε υπερβολική την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου, ενώ υπενθύμισε ότι και σε πρώτο βαθμό «οι τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν στα ισόβια Κορκονέα και μάλιστα είχαν χαρακτηρίσει την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όχι με άμεσο δόλο».

«Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» ξεκαθάρισε ο ποινικολόγος.
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ