2019-07-31 23:13:17
Φωτογραφία για Τσελέντης: Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο ντόμινο σεισμών στον ελλαδικό χώρο
Για τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μίλησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί είναι τυχαίο φαινόμενο αυτό. Δε διεγείρει ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο ντόμινο στον ελλαδικό χώρο» υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Καθησυχαστικός ήταν ο κ.Τσελέντης για τον χθεσινό σεισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς όπως εξήγησε «εκτός του ότι είχε μεγάλο βάθος- οπότε ήταν ο κύριος σεισμός- , η μετασεισμική ακολουθία, αν γίνει, θα είναι ελάχιστη και ούτε καν θα γίνει αντιληπτή».

Τέλος, καθησύχασε τους Ηρακλειώτες σχετικά με την παρουσία συνεργείου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Ηράκλειο, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό εγκαθιστά σεισμολογικούς σταθμούς στην περιοχή και πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με επερχόμενη σεισμική δράση.

5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη. Οι κάτοικοι προς στιγμήν αναστατώθηκαν, ευτυχώς όμως δεν είχαμε ζημιές.

Και οι υπόλοιποι σεισμολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς το είδος του σεισμού δεν εμπνέει, όπως υποστηρίζουν, ανησυχία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ