2019-08-01 16:53:01
Φωτογραφία για Αύγουστος... από Σελήνη: Εντυπωσιακά φαινόμενα του φυσικού δορυφόρου της Γης
Πανσέληνοι, Σούπερ Μαύρη Σελήνη και Σούπερ Σελήνη θα κάνουν τις νύχτες μας λίγο πιο...

περιπετειώδεις τον φετινό Αύγουστο

Ο Αύγουστος παραδοσιακά ήταν αφιερωμένος στη Σελήνη, καθώς ήταν ο μήνας με το πιο κόκκινο φεγγάρι, αλλά και λόγω διακοπών, καθώς τότε, υπάρχει περισσότερος χρόνος και χαλάρωσης να απολαύσει κανείς τα φυσικά φαινόμενα και τις ομορφιές τους. Φέτος τον Αύγουστο, η Σελήνη θα έχει την... τιμητική της λίγο περισσότερο, καθώς στη διάρκεια του μήνα θα συμβούν διάφορα φαινόμενα που σχετίζονται με το φεγγάρι.

Αρχής γενομένης από σήμερα, 1η Αυγούστου, οπότε θα έχουμε Νέα Σελήνη ένα φαινόμενο όπου το φεγγάρι και ο Ηλιος ευθυγραμμίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε η Σελήνη να στέκεται ανάμεσα στην Γη και το άστρο, με αποτέλεσμα η ορατή σε μας πλευρά της Σελήνης να γίνεται απόλυτα σκοτεινή.

Στις 2 Αυγούστου θα έχουμε Σούπερ Σελήνη. Εξ αιτίας της ελλειπτικής τροχιάς που ακολουθεί καθώς περιφέρεται γύρω από τη Γη, η Σελήνη θα βρίσκεται στην πιο κοντινή απόστασή της από τη Γη
. Το σημείο στο οποίο ο φυσικό μας δορυφόρος πλησιάζει περισσότερο τη Γη ονομάζεται περίγειο και εκείνο στο οποίο βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν λέγεται απόγειο. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο εμφανίζεται στο γυμνό μάτι 14% μεγαλύτερη και 30% πιο φωτεινή. Οι αστρονόμοι την ονομάζουν «πανσέληνο του περίγειου» και ο όρος Σούπερ Σελήνη που έχει επικρατήσει είναι όρος που εισήγαγαν οι αστρολόγοι.

Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε ταυτόχρονα Νέα Σελήνη και Σούπερ Σελήνη όπου ναι μεν το φεγγάρι θα είναι στο κοντινότερο σημείο του στην Γη, αλλά θα είναι και σκοτεινό. Πρόκειται για ένα φαινόμενο όπου είναι γνωστό «Μαύρη Σούπερ Σελήνη».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ