2019-08-01 19:00:24
Φωτογραφία για Ναυαγοσώστρια για την τραγωδία στη Ρόδο
Στην εκπομπή One Report μίλησε η ναυαγοσώστρια και Πρόεδρος των Ελλήνων Ναυαγοσωστών Μάνια Μπίκοφ, με αφορμή την τραγωδία που έλαβε χώρα στη Ρόδο με τον πνιγμό των δύο κοριτσιών σε πισίνα.

Η κ. Μπίκοφ ανέφερε πως «όταν δε ξέρεις κολύμπι, είναι και δική σου ευθύνη να μπεις σε πισίνα που δε πατάς».

Επιπλέον τόνισε ότι «όσο είναι ανοιχτή η πισίνα θα έπρεπε να έχει ναυαγοσωστική κάλυψη» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο που να καθορίζει το ωράριο παρουσίας ναυαγοσώστη στις πισίνες».

«Κάθε καλοκαίρι πνίγονται 8-10 άτομα σε πισίνες,» είπε και συμπλήρωσε «τόσα μαθαίνουμε τουλάχιστον. Γιατί είναι και πολλά περιστατικά που δεν καταγράφονται».

Η τραγωδία στη Ρόδο

Τα νέα στοιχεία της χθεσινής τραγωδίας σόκαραν την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το απόγευμα, κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.


Η οικογένεια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία.

Το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά.

Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς,δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ο ναυαγοσώστης, όπως έγινε γνωστό, είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6.20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και ο Ουάρντα στον...κόσμο του
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και ο Ουάρντα στον...κόσμο του
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ