2012-06-15 15:20:03
Φωτογραφία για Πάτρα : Χωρίς φάρμακα ψυχικά νοσούντες ελέω ΕΟΠΥΥ - Σε αδιέξοδο με το φόβο εκρηκτικών καταστάσεων δεκάδες ασθενείς και οι οικογένειές τους
Σε βραδυφλεγή βόμβα έχει μετατραπεί για την κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, η πλήρης διάλυση του συστήματος στην εκτέλεση συνταγών όσων τα... ασφαλιστικά ταμεία έχουν περάσει στον ΕΟΠΥΥ, μετά τη συνεχιζόμενη κόντρα με τους φαρμακοποιούς.

Η κατάσταση τείνει να λάβει εκρηκτικές και απρόβλεπτες διαστάσεις σε ό,τι αφορά την κατηγορία των ειδικών ασθενών, με τους ψυχικά νοσούντες και τις οικογένειές τους στην περιοχή να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Αιτία το γεγονός, ότι η αγωγή αυτών των ατόμων είναι πανάκριβη – πολλές φορές απαιτούνται έως και 700€ το μήνα - με αποτέλεσμα το «εμπάργκο» στην εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ και από τους φαρμακοποιούς της Πάτρας, να καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της αγωγής τους.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σοφιανόπουλος επεσήμανε πως η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου, προσθέτοντας πως τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα ειδικά γι’ αυτή την κατηγορία ασθενών. εάν δεν υπήρχαν συνάδελφοί του οι οποίοι χορηγούν την αγωγή βάζοντας τα χρήματα από την τσέπη τους.

Ο κ. Σοφιανόπουλος τόνισε πως είναι θέμα χρόνου – εάν η πολιτεία δεν αναλάβει τις ευθύνες της – να βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην περιοχή της Πάτρας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ