2019-08-02 15:00:19
Φωτογραφία για Οι Πηγές της Καλλιθέας σε ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή
Ανακαλύψτε την ιαματική γοητεία της Ρόδου - Δείτε τις φωτογραφίες

Στο «σμαραγδένιο νησί» των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο υπάρχουν πολλά μέρη -άλλα δημοφιλή στους ταξιδιώτες και άλλα λιγότερο γνωστά- που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, διαθέτοντας το καθένα ξεχωριστά τη δική του γοητεία αι κουβαλώντας της δική του ιστορία. Ένα από τα μέρη αυτά, τα δημοφιλή στον κόσμο, είναι οι ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας.

Στους περισσότερους έγιναν ευρέως γνωστές μέσα από την ελληνική ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, «Το δόλωμα» καθώς εκεί γυρίστηκαν αρκετές σκηνές. Ωστόσο, οι Πηγές είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού που ανάβλυζε –και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναβλύζει– από τους βράχους. Μάλιστα, προσέλκυαν κόσμο τόσο από τα γύρω νησιά και τα Μικρασιατικά παράλια όσο και από τα βάθη της Ανατολής.

Οι περίφημες Πηγές της Καλλιθέας βρίσκονται σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και πρόκειται για ένα μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που είναι ανοιχτό για το κοινό από το 2007, μετά τη ριζική αναστήλωση και ανακαίνισή του.


Τα νερά των πηγών είναι θεραπευτικά για παθήσεις όπως αρθρίτιδα, διαβήτη, δερματοπάθειες, άσθμα κ.ά. Μια περιήγηση εδώ είναι αρκετή για να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, απλώς παρατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια του χώρου, τα εντυπωσιακά μωσαϊκά, την αίθουσα της Ροτόντας με τον ύψους 14 μ. θόλο και την περίτεχνη διακόσμηση. Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Καλλιθέας έγιναν από τους Ιταλούς με κάθε επισημότητα την 1η Ιουλίου 1929 και υπήρξαν πόλος έλξης πλήθους ασθενών καθώς και επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ