2019-08-02 16:30:34
Φωτογραφία για Ρόδος- νέο στοιχείο σοκ: Τα δύο κορίτσια πνίγηκαν μπροστά στα μάτια της 10χρονης αδερφής τους (video)
Τα γεγονότα της δραματικής ημέρας, όπου οι δύο αδελφές από τη Γαλλία έχασαν αιφνίδια τη ζωή τους σε πισίνα ξενοδοχείου που βρίσκεται στην Ρόδο εξιστόρησε από τη δική του πλευρά ο δικηγόρος των προσαχθέντων–υπευθύνων του ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος των υπευθύνων της ξενοδοχειακής μονάδας, Ευθύμιος Δημητριάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «Το ξενοδοχείο ήταν πλήρως εφοδιασμένο με άδειες, υπήρχε ναυαγοσώστης στη συγκεκριμένη πισίνα και τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε αναλυτικά στους απαραίτητους κανονισμούς ασφαλείας που, όπως είπε, τηρούνται ευλαβικά από το ξενοδοχείο, αναφέροντας «την αναγραφή του βάθους της πισίνας, την ύπαρξη σωσιβίων, την ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη».


Η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης, καθώς «τρέχει» πρόσθετη έρευνα, ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας.

Ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που ανέφερε ο κ. Δημητριάδης είναι ότι τα δυο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα εκτός του ωραρίου της λειτουργίας της, αφού, όπως ενημέρωσε, η πισίνα κλείνει στις 18.00. Τα δύο κορίτσια πήγαν στην πισίνα στις 18.20 και λίγο αργότερα έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν του πνιγμού τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ένα σημείο που τόνισε ήταν ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι τα δύο κορίτσια πνίγονταν, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι παρούσα στο τραγικό συμβάν ήταν και η 10χρονη αδερφή τους.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος υποστήριξε ότι «Η τρίτη, 10χρονη αδελφή, που ήταν μαζί τους, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε μπει και αυτή και κάποια στιγμή γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα».

Αναφορικά με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, ο Ευθύμιος Δημητριάδης σημείωσε ότι «υπήρχε κόσμος στις ξαπλώστρες που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα».

Ο δικηγόρος των υπευθύνων του ξενοδοχείου στη Ρόδο ερωτήθηκε και για τις κάμερες ασφαλείας και εξήγησε ότι, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν υπήρχαν τοποθετημένες κάμερες για να καταγράψουν την τραγωδία.

Δείτε τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος των υπευθύνων του ξενοδοχείου στην πρωινή εκπομπή του Ant1:
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ