2019-08-02 22:06:08
Φωτογραφία για Μόνο με κράτηση οι επισκέψεις στο Λούβρο από το τέλος του έτους
Το Λούβρο θέτει σε εφαρμογή τη μέθοδο των κρατήσεων – Στόχος να βεβαιωθούν οι

επισκέπτες ότι θα μπορέσουν να εισέλθουν λόγω της κοσμοσυρροής

Σε κρατήσεις μέσω διαδικτύου προτρέπει το Λούβρο τους επισκέπτες του, προκειμένου να αποφύγει την πολύωρη αναμονή στις ουρές και μάλιστα, αρκετές φορές, χωρίς επιτυχή κατάληξη.

Το διάσημο μουσείο του Παρισιού μάλιστα σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτική τη μέθοδο των κρατήσεων «πριν από το τέλος του έτους».

Για άλλη μια χρονιά, το μουσείο αναμένεται να επισκεφθούν 10 εκατομμύρια επισκέπτες, ενδεχομένως και περισσότεροι, κάτι που έγινε το 2018. Ως εκ τούτου, το Λούβρο έχει καταστεί θύμα της τεράστιας επιτυχίας του.

Ωστοσο ο Ιούλιος δεν ήταν εύκολος μήνας, τόσο λόγω του καύσωνα, όσο και λόγω της προσωρινής μεταφοράς της διάσημης Τζοκόντα σε άλλη αίθουσα, για αναγκαίες εργασίες ανακαίνισης. Τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής κι έγκαιρη πληροφόρηση στον ιστότοπο του μουσείου.


«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας» εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου του Λούβρου, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Έως σήμερα, αυτό το σύστημα κρατήσεων δεν ήταν υποχρεωτικό, καθώς όσοι είχαν δικαίωμα δωρεάν εισόδου και όσοι διέθεταν ειδικό εισιτήριο για τα μουσεία του Παρισιού δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Θα εφαρμόσουμε το σύστημα υποχρεωτικής κράτησης όπως κάνουν πολλά άλλα μουσεία και πριν από το τέλος του έτους όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση» τόνισε ο Βενσάν Πομαρέντ.

«Με την υποχρεωτική κράτηση», παρατήρησε ο Πομαρέντ, «μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο των επισκεπτών. Ένας επισκέπτης που δεν μπορέσει να μπει στις 10.00 θα επιστρέψει στις 10.30. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορεί να πάει μια μέρα θα επιστρέψει την επομένη».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ