2019-08-03 10:30:15
Φωτογραφία για Αλλάζουν όλα πλέον – Εντολή Χρυσοχοΐδη: «Να μειωθεί η εγκληματικότητα κατά 25% σε πέντε μήνες» – Κεντρικός ο ρόλος της ΔΙ.ΑΣ
Aλλάζουν όλα στη Δημόσια Τάξη. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η χώρα επιστρέφει στη κανονικότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια, η ασυδοσία και η σύψη Αρχών και Αξιών ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό. Θα πρέπει πλέον να είναι άπαντες σε ετοιμότητα, διότι τα μπάχαλα προετοιμάζονται για εκδίκηση Η αποφυλάκιση Κορκονέα έχει σημάνει συναγερμό, καθώς δεν αποκλείονται επεισόδια το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι λοιπόν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξειδίκευσε τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής για το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2019

«Στόχους» έβαλε στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της χώρας ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζητώντας τους τη μείωση των δεικτών εγκληματικότητας κατά 25% μέχρι το τέλος του χρόνου και διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι «επιδόσεις» τους θα ελέγχονται online.


ΣΤΟΧΟΙ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με την Καθημερινή, εξειδίκευσε τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής για το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2019 στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί έθεσε το θέμα τις μείωσης των δεικτών του εγκλήματος αλλά και το ζήτημα ότι οι επιδόσεις της κάθε αστυνομικής διεύθυνσης θα ελέγχονται μέσω σχετικού συστήματος που θα είναι online .

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ

Ο νέος υπουργός ζήτησε επίσης αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εθεσε, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ως στόχο ο αριθμός των μοτοσικλετών και των δικυκλιστών να αυξηθούν στα επίπεδα του 2010, έτος ίδρυσης των ομάδων. Προέτρεψε τους επικεφαλής των Διευθύνσεων να μετακινήσουν αστυνομικούς από τις λεγόμενες υπηρεσίες γραφείου σε άλλες, πρώτης γραμμής, που ασχολούνται με τη δίωξη του εγκλήματος. Για να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, έθεσε ως στόχο, οι βασικοί δείκτες εγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες) να μειωθούν κατά 25% μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Κάθε προϊστάμενος Διεύθυνσης, αναφέρει η Καθημερινή, είναι στο εξής αρμόδιος να χαράξει τις επιμέρους στρατηγικές για την επίτευξη των στόχων. Ωστόσο, στο τέλος του έτους θα αξιολογηθεί για τις επιδόσεις του στη μάχη κατά του εγκλήματος.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ