2019-08-03 11:15:41
Φωτογραφία για Έχεις υπερτροφική ουλή; Yπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσεις
Οι ουλές είναι αποτελέσματα τραυμάτων, που μπορεί να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή μετά από ένα χτύπημα και ουσιαστικά πρόκειται για τον τρόπο που διαθέτει ο οργανισμός για να κλείσει

μια πληγή και να μας προστατεύσει από το εξωτερικό περιβάλλον και μια πιθανή μόλυνση.

Μπορεί για μερικούς οι ουλές να εμπνέουν μια badass γοητεία, όμως για τους περισσότερους είναι κάτι το ανεπιθύμητο και θα προτιμούσαν την άμεση αποκατάσταση του δέρματός τους μετά από κάθε διαδικασία που του προκάλεσε τραυματισμό.

Υπάρχει η “τέλεια” ουλή:

Nαι υπάρχει και χαρακτηρίζεται ως “ιδανική” ή “ώριμη” ουλή. Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής: Eίναι γραμμική, λεπτή, επίπεδη στο χρώμα του δέρματος χωρίς αρνητικά συμπτώματα όπως πόνος ή φαγούρα. Έτσι επουλώνεται ένα τραύμα μετά από λίγους μήνες και με την πάροδο του χρόνου μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί.


Πως είναι η υπερτροφική ουλή;

Πρόκειται για μια ουλή που έχει τα αντίθετα χαρακτηριστικά από την ιδανική, δηλαδή είναι παχιά σε φάρδος και κυρίως σε ύψος ενώ το χρώμα της αγγίζει το ερυθρό χρώμα, ενώ προκαλεί φαγούρα ή και πόνο.

Πως μπορώ να βοηθήσω την υπερτροφική ουλή μου να ωριμάσει;

Mε το καθημερινό μασάζ πρωί και βράδυ με ενυδατική κρέμα επί 15 λεπτά βοηθάς την διάσπαση των υπερτροφικών ινών κολλαγόνου και την επανασύστασή τους με πιο φυσικό για τον οργανισμό τρόπο. Επιπλέον, με το μασάζ ενυδάτωσης εξαλείφεται και το πρόβλημα της φαγούρας το οποίο σχετίζεται με την υπολειτουργία των σμηγματογόνων αδένων που υπολειτουργούν τοπικά. Τέλος, με το μασάζ, έχει ωφέλιμη δράση και στην απευαισθητοποίηση της ουλής και στην επαναρρύθμιση των νευρικών υποδοχέων.

Aς μιλήσουμε για την ακραία μορφή υπερτροφικής ουλής που είναι το χηλοειδές:

Πρόκειται για μια ουλή που μεγαλώνει ανεξέλεγκτα. Μπορεί να προκληθεί από ένα piercing, από ακμή, από χειρουργική τομή κ.α. και δεν σχετίζεται με το είδος του τραύματος, αλλά με την υπερβολική και απρόβλεπτη αντίδραση του οργανισμού στην επούλωση.

Θεραπεύεται κι αν ναι, πως;

Aν και τα χηλοειδή αντιστέκονται και υποτροπιάζουν, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης. Γίνονται τοπικά ενέσεις με στεροειδή, τοποθετούνται επιθέματα σιλικόνης, μπορεί να γίνει και χειρουργική αποκατάσταση με εκτομή ενώ συνδυαστικά χρησιμοποιείται και το laser.

Με λίγα λόγια:

Αν έχετε μια υπερτροφική ουλή το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να της κάνετε καθημερινά όσες περισσότερες φορές μπορείτε μασάζ είτε με απλές ενυδατικές κρέμες, είτε με τις ειδικές κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία και είναι ειδικές για χηλοειδή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ