2019-08-03 19:02:15
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης από Κάρπαθο: Προτεραιότητα η λειτουργία του νοσοκομείου και άλλες υποδομές
Την Κάρπαθο για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως τον πρώτο εγχώριο προορισμό που επισκέπτεται με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού. Κορυφαία προτεραιότητά του, όπως είπε, είναι η λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού, ενώ δεσμεύθηκε να ξεκλειδώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού. Όλα τα ακριτικά νησιά μπορούν να έρθουν πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα σημείωσε. Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε, η πρόωρη προκήρυξη των εθνικών εκλογών είχε «προλάβει» το προγραμματισμένο, τότε, ταξίδι του και «έτσι θέλησε η πρώτη επίσημη επίσκεψή του εντός της χώρας να είναι στο ακριτικό νησί το οποίο χαρακτήρισε ζηλευτό τόπο φιλοξενίας για κάθε πολίτη» αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Εκτός από την επίσκεψη στο Δημαρχείο και τις επαφές με τους φορείς, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σάββατο την πόλη της Καρπάθου και να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Όπως σημείωσε: «Τα ακριτικά μας νησιά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως φύλακες των συνόρων μας, αλλά και ως πρεσβευτές φιλίας με τους γείτονες», ενώ υπογράμμισε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η έμπρακτη στήριξη  της νησιωτικής χώρας. 


Νωρίτερα, στις 09:00 το πρωί, συνεδρίασε παρουσία του Πρωθυπουργού το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρπάθου και αποφάσισε την ανακήρυξη του κ. Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη του νησιού. Ο Πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε «για την εξαιρετική τιμή» τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε: «Θέλω και από εδώ, από την Κάρπαθο, να σας μεταφέρω τη δέσμευσή μου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, να βρίσκομαι συνέχεια στην ελληνική περιφέρεια. Το έπραξα ανελλιπώς τα 3,5 χρόνια που ήμουν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Και ο λόγος που θα συνεχίσω αυτό το πρόγραμμα των εντατικών επισκέψεων στην περιφέρεια, είναι ότι δεν θέλω ποτέ να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να βρίσκομαι εντός του Μεγάρου Μαξίμου αποκομμένος από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στις επαφές με τους φορείς του νησιού που ακολούθησαν, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η πρώτη του προτεραιότητα είναι να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Καρπάθου η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2014. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο το έργο παραλαμβάνεται και η διαδικασία εξοπλισμού και στελέχωσής του θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μήνες. «Υποχρέωσή μας είναι να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Πολλές φορές αυτές οι λύσεις δεν έχουν έντονο ιδεολογικό χρώμα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να λειτουργήσει το Νοσοκομείο σας το συντομότερο δυνατόν, όχι απλά να κάνουμε εγκαίνια σε ένα κτίριο κουφάρι, αλλά να λειτουργήσει με γιατρούς και νοσηλευτές, δεν αποτελεί ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική». «Δεν πρόκειται να έρθουμε εδώ να κάνουμε εγκαίνια του Νοσοκομείου αν το Νοσοκομείο δεν είναι πλήρως στελεχωμένο» δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι όλες οι ακριτικές περιοχές μπορούν να έρθουν πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα, και ειδικά ως προς την Κάρπαθο μέσω της αύξησης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων που τη συνδέουν με τη Ρόδο, την Αθήνα και την Κρήτη. Όσον αφορά την καθημερινότητα στο νησί, εστίασε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του φράγματος του Σχοινιά ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και στην επανένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου μετατροπής του σημερινού ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.  

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι για να ξεκλειδώσουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού προέχει η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων των υποδομών όπως το λιμάνι αλλά και η ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού που θα δώσει τη δυνατότητα στην Κάρπαθο να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της. Μίλησε επίσης για την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων στο Αρδάνι και στο κέντρο της Καρπάθου. Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται στις σημερινές συναντήσεις του στο νησί από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Τουρισμού Mάνο Κόνσολα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ